Gemeente Stein


05-04-2006
Aanslagen gemeentelijke belastingen 2006 een maand later

U bent van ons gewend eind maart de aanslag gemeentelijke belastingen te ontvangen. In verband met softwarematige problemen zijn wij echter genoodzaakt het opleggen van de aanslagen met een maand uit te stellen. Dit betekent dat u de aanslag gemeentelijke belastingen 2006 pas eind april van dit jaar zult ontvangen.

Betaling van de aanslag
Dit uitstel heeft voor u als belastingplichtige geen consequenties. De betalingstermijnen zullen ook met een maand verschuiven. Als u de gemeente hebt gemachtigd om de aanslag via automatische incasso te betalen, wordt de verschuldigde belasting derhalve in acht gelijke maandelijkse termijnen van uw betaalrekening afgeschreven in de maanden mei tot en met december 2006.
Voor u de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt, plaatsen wij nog een publicatie in de Schakel.

Tevens ontvangt u, gelijktijdig met de belastingaanslag, de gemeentelijke belastinggids 2006. In deze gids wordt u geïnformeerd over de gemeentelijke belastingen. Hierin wordt o.a. antwoord gegeven op de volgende vragen:
Welke heffingen kent de gemeente?
Wat zijn de tarieven?
Hoe en wanneer moeten de belastingen betaald worden? Wanneer is ontheffing c.q. vermindering van de belastingen mogelijk? Hoe en wanneer kan bezwaar worden gemaakt?

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Belastingen, telefoon (046)-4359335.