Gemeente Dordrecht


---

Gratis glasservies voor gebruiker glascontainer

Afvalscheiden beloond

Wendy Batist

Een verraste mevrouw Kaufman ontving vanmiddag uit handen van wethouder B.A. van der Zwaan en de heer A. Mieremet van de Stichting Promotie Glasbak een glasservies. Zij ontving het servies van Royal Leerdam als beloning voor het gebruik van de glascontainer aan de Visstraat.
Stichting Promotie Glasbak stelt het servies in het kader van de actie Glas voor Glas ter beschikking. Zij bedanken hiermee alle trouwe glasbakgebruikers in Nederland.
De gemeente Dordrecht ondersteunt deze actie om de scheidingsresultaten te verhogen. Dordrecht is één van de gemeenten waar een servies wordt uitgereikt.

In Dordrecht wordt 63% van gebruikt verpakkingsglas hergebruikt. In totaal wordt er 17 kilo glas per inwoner ingezameld. Het gebruik van de glascontainer voorkomt dat er jaarlijks miljoenen kilo's glas op vuilstortplaatsen belanden en dat er grondstoffen aan het milieu worden onttrokken.

Inwoners van Dordrecht kunnen gebruikt glas kwijt in een van de glascontainers in de stad.

Afvalscheiding Dordrecht
Om het afval scheiden zo gemakkelijk mogelijk te maken, optimaliseert de gemeente de afvalvoorzieningen. In 2005 zijn er 26 extra ondergrondse glascontainers geplaatst en in de periode mei 2006 tot begin 2007 krijgen bewoners van laagbouwwoningen een derde minicontainer voor papier aangeboden.

Stichting Promotie Glasbak
Stichting Promotie Glasbak is de organisatie die namens de Stichting Eco Verpakkingen en de Stichting Kringloop Glas het gebruik van de glasbak stimuleert.

document icoon PICT0004.JPG
document icoon Groothoofd.eps

Redactie
Wendy Batist
Communicatie

telefoon 078-639 8481

Informatie
Aad Mieremet
Stichting Promotie Glasbak
telefoon 0183-405 613