Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg (05-04-2006)

TILBURG, 5 april 2006

Politie houdt winkeldieven aan

TILBURG: Agenten hebben gistermiddag een 20-jarige Tilburgse aangehouden in verband met diefstal in een winkel op het Piusplein. De vrouw wilde rond 16.00 uur de winkel verlaten zonder twee paar schoenen af te rekenen. Ze werd tegen gehouden door een medewerker van de winkel. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en tegen haar is proces verbaal opgemaakt.

TILBURG: Gistermiddag rond 17.45 uur is in een supermarkt in de Stationsstraat een 32-jarige man uit Tilburg betrapt op het stelen van een appelflap. De man stond gesignaleerd in verband met een vonnis van 75 Euro of één dag hechtenis. Hij is door agenten overgebracht naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt. Hierna is hij ingesloten in een cel.

Veelpleger aangehouden voor fietsendiefstal

TILBURG: Agenten hebben gisterenavond een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden in zijn woning in de wijk Korvel. De man wordt verdacht van het stelen van een damesfiets op de Korvelseweg. De eigenaresse van de fiets werd na de diefstal aangesproken door een getuige. Via deze omstander kwam zij op het spoor van de dader. Ze is de route naar de woning van de dader gevolgd en heeft toen de politie ingeschakeld. De verdachte is een veelpleger. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld waarna hij zal worden voorgeleid, conform het veelplegersprotocol dat is afgesproken met het Openbaar Ministerie.

Mannen opgepakt voor openstaande straffen

TILBURG: Gisterenavond rond 19.45 uur, heeft de politie een 41-jarige man uit Tilburg aangehouden op de Gasthuisring. Hij bleek een openstaand vonnis te hebben van 540 Euro ofwel 9 dagen cel. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij had slechts één dag van zijn vrijheid kunnen genieten. Hij was eerder ingesloten vanwege een ander delict.

TILBURG: In de Enschotsestraat is gisteren rond 20.50 uur een 40-jarige man uit Moergestel aangehouden. De man bleek nog 14 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ook deze man is ingesloten.

TILBURG: Gistermiddag heeft de politie op de Piusstraat een 32-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond voor drie geldboetes met een totaal van 465 Euro. De politie was ter plaatse gegaan na een melding dat er fietsen gestolen werden. Hiervan is ter plaatse niets gebleken. Wel stond de aangehouden man, met twee andere mannen voor de ingang van een flat. Vandaag zijn de boetes betaald en is de man weer in vrijheid gesteld.

Politie pakt rijders onder invloed

TILBURG: Op de Hoffmanlaan in Tilburg werd gisteren rond 21.00 uur een 63-jarige Tilburger gecontroleerd waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man blies 570 ug/l, wat overeenkomt met 1,3 promille, terwijl de maximale toegestane hoeveelheid 220 ug/l (0,5 promille) is. Met een rijverbod van 6 uur en een boete keerde de man huiswaarts.

BERKEL-ENSCHOT: Gisteravond rond 21.30 uur heeft de politie op de Bosscheweg een 24-jarige bestuurder uit Tilburg aangehouden. Na controle bleek de Tilburger te veel te hebben gedronken en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man had naar eigen zeggen 14 glazen bier en 8 glazen sherry gedronken. Het alcoholpromillage bedroeg 710 ug/l wat overeenkomt met 1,6 promille.

Agressieve jongen aangehouden in woning

TILBURG: Vannacht rond 00.45 uur hebben agenten in de wijk Wandelbos vanuit een woning een 15-jarige jongen meegenomen naar het bureau. De politie kwam ter plaatse nadat zijn moeder de politie had gebeld omdat haar zoon een ernstige agressie aanval had gekregen. Hij had een deur en stijlen van een trap kapot geslagen, ook had hij met een glas gegooid. De knaap had zich opgesloten in de badkamer. Toen de agenten aankwamen werd er door de verdachte met stukken hout in hun richting gegooid. Verder was er volgens de melding mogelijk sprake van dat de jongen een soort wapen zou hebben. De agenten zijn daarom met een politiehond naar boven gegaan. Toen de jongen het geblaf van de hond hoorde, kalmeerde hij en gaf zich over aan de politie. Zijn moeder heeft aangifte gedaan van vernieling. De politie maakt een dossier op en zal contact leggen met deskundige hulpverleners.

Belgen aangehouden met harddrugs

TILBURG: Vannacht rond 02.20 uur heeft de politie op de Spoorlaan twee mannen van 27 en 38 jaar, afkomstig uit België, gecontroleerd vanwege het rijgedrag van de bestuurder die erg langzaam reed. Een agent zag de passagier iets in zijn broek stoppen, waarna hij hem fouilleerde. Hierbij werd een kleine hoeveelheid heroïne gevonden. Ook werd in de auto, onder de bestuurdersstoel, een mes met twee snijkanten aangetroffen. Eén van de mannen gaf tijdens de controle een valse naam op. De politie heeft alles in beslag genomen en de mannen zijn meegenomen naar het politiebureau. Vanochtend zijn zij na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ilse Matthijsen