Ingezonden persbericht


DNVPR001NL0406

DNV Certification B.V. als eerste certificatie-instelling geaccrediteerd voor OHSAS 18001-certificering

Rotterdam, 5 april 2006 - DNV Certification B.V. heeft op 22 maart 2006 door de Raad van Accreditatie (RvA) formeel bevestigd gekregen dat DNV de OHSAS 18001-accredatie ontvangt. OHSAS 18001, Occupational Health and Safety Assessment Series, is een norm voor arbomanagementsystemen. Na een goedkeuringsproces van ruim twee jaar is DNV Certification B.V. de eerste van slechts vier certificatie-instellingen die geaccrediteerd is door de RvA om OHSAS 18001-certificaten te verstrekken.

OHSAS 18001 is ontwikkeld als antwoord op de vraag naar één erkende norm aan de hand waarvan bedrijven kunnen worden getoetst en gecertificeerd, en is bedoeld om organisaties te helpen de eigen arborisico's te beheersen.

Hoewel diverse organisaties verschillende soorten veiligheidsinspecties en -certificatie aanbieden, is de reikwijdte daarvan beperkt. Zo werken veel organisaties in Nederland met veiligheidscertificaten, maar zijn deze over het algemeen niet meer dan een checklist. OHSAS 18001 is daarentegen een veelomvattend managementsysteem dat vereist dat de arbo- en veiligheidsaspecten van het bedrijf integraal deel uitmaken van de bedrijfsvoering. Dit levert zowel voor het bedrijf als het personeel grotere waarde op.

OHSAS-certificering vindt tot nu toe plaats op verzoek van de industrie zelf, maar dit kan in de toekomst veranderen. Wel wordt de OHSAS 18001 certificatie gezien als een manier om bedrijven te onderscheiden die over een toereikend, goedgekeurd systeem beschikken waarmee ze het welzijn en de bescherming van hun werknemers waarborgen. Als resultante van het juist toepassen van een arbomanagementsysteem kan het aantal incidenten worden teruggedrongen en de mogelijke ernst worden beperkt.

DNV heeft gedurende vele jaren ruime ervaring op het gebied van arbomanagement systeem certificatie opgedaan en is binnen deze branche een toonaangevende certificatie-instelling. Een van de extra waarden die DNV toevoegt is Risk Based Certification, een methode die een bedrijf helpt het managementsysteem te verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer organisaties eisen dat het certificatieproces toegevoegde waarde oplevert voor de organisatie. Het management verwacht dat de auditor niet alleen kijkt of de organisatie voldoet aan een norm maar - belangrijker nog - hoe effectief de managementsystemen en processen zijn. DNV's unieke aanpak met betrekking tot managementsysteemcertificatie, Risk Based Certification, is speciaal ontwikkeld om in deze behoefte te voorzien. Dit betekent dan ook dat certificatie volgens OHSAS 18001 voor u als organisatie een toegevoegde waarde zal hebben.

DNV is een onafhankelijke, zelfstandige stichting waarvan het hoofdkantoor in Oslo (Noorwegen) is gevestigd. De stichting is wereldwijd vertegenwoordigd via 5.800 medewerkers in 300 kantoren in ruim 100 landen. DNV heeft als stichting geen aandeelhouders en kan zich op de markt als onafhankelijke instantie presenteren. DNV is in 1864 opgericht en heeft als doelstelling 'de bescherming van het leven, bezit en het milieu'. De stichting is internationaal in meerdere bedrijfstakken actief, heeft een sterke marktpositie en een groot aantal klanten binnen sectoren als de zeevaart (DNV is een van 's werelds grootste classificatie-instanties), olie & gas en de verwerkingsindustrie. DNV is een van 's werelds grootste certificatie-/registratie-instellingen en biedt een allesomvattend programma op het gebied van managementsysteemcertificatie. Met ruim 50.000 wereldwijd verstrekte certificaten roept het begrip 'DNV-gecertificeerd' het beeld op van een organisatie waar veiligheid, kwaliteit en milieumanagement hoog in het vaandel staat. Kijk voor meer informatie op www.dnv.nl.

Neem voor redactionele informatie contact op met:
DNV Certification EMG
Dietmar Laske Tessa Vroegop
Tel. +31 10 29 22 740 Tel. + 31 164 317 013
Fax. +31 10 49 79 870 Fax. +31 164 317 039
E-mail: dietmar.laske@dnv.com E-mail: tvroegop@emg.nl

DNV Certification B.V. heeft op 22 maart 2006 door de Raad van Accreditatie (RvA) formeel bevestigd gekregen dat DNV de OHSAS 18001-accredatie ontvangt. OHSAS 18001, Occupational Health and Safety Assessment Series, is een norm voor arbomanagementsystemen. Na een goedkeuringsproces van ruim twee jaar is DNV Certification B.V. de eerste van slechts vier certificatie-instellingen die geaccrediteerd is door de RvA om OHSAS 18001-certificaten te verstrekken. De OHSAS 18001 certificatie is een manier om bedrijven te onderscheiden die over een toereikend, goedgekeurd systeem beschikken waarmee ze het welzijn en de bescherming van hun werknemers waarborgen. Als resultante van het juist toepassen van een arbomanagementsysteem kan het aantal incidenten worden teruggedrongen en de mogelijke ernst worden beperkt. (Foto DNV, DNVPR001)

Dit persbericht en bijbehorende foto kunt u downloaden van www.PressReleaseFinder.com.
Of u kunt contact opnemen met Tessa Vroegop
(tvroegop@emg.nl, +31 164 317 013)
-----------------------
DNV press release
April/ 5/2006