Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 05-04-2006

Belediging

Rosmalen Bij een verkeerscontrole op de Grote Elst in Rosmalen werd woensdagmorgen een motoragent grof beledigd door een 20 jarige Bosschenaar. De verdachte, die zonder helm op een bromfiets reed die bovendien niet aan de technische eisen voldeed, bleef langdurig schelden en tieren en weigerde alle medewerking. Tijdens zijn voortdurende scheldkanonnade spuugde hij meer-dere keren naar de agent. Hij is uiteindelijk aangehouden. Zijn bromfiets is uit het verkeer genomen

Hennepkwekerij opgerold

Heusden Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Malingrestraat in Heusden een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij, met 200 oogstrijpe hennepplanten, was ingericht op de zolderverdieping en is door de politie ontmanteld. Een in de woning aanwezige 42 jarige vrouw uit Waalwijk is als verdachte gehoord. De hoofdbewoner, een 38 jarige man was niet thuis en zal alsnog als verdachte worden gehoord. De stroom voor de kwekerij werd langs illegale weg verkregen.

Verkeerscontroles

Woensdag zijn op diverse plaatsen in Vught, Helvoirt en Haaren verkeerscontroles gehouden.

In totaal zijn er 64 bekeuringen uitgedeeld.

Niet dragen van de autogordel 34

Te hoog motorvermogen van bromfietsen 13

Niet tonen rijbewijs of kentekenbewijs 10

Geen APK keuringsbewijs 1 APK verlopen 1

Geen bromfietscertificaat 1

Geen Identiteitsbewijs 1

Geen chauffeurspas 1

Defect remlicht aanhangwagen 1

Onjuist bevestigde hulpkoppeling aanhanger 1

Glaasje teveel op

Veghel Een 69 jarige automobilist uit Veghel bleek dinsdagmiddag bij een controle op de Julianastraat in zijn woonplaats een glaasje te veel op te hebben. De voor de man negatief uitvallende uitslag van een blaastest kwam hem op ene proces-verbaal en een rijverbood voor de duur van 1 uur te staan.

Doorgereden na aanrijding

Esch Dinsdagmiddag reed een 18 jarige Helvoirtse automobiliste op de Haarenseweg in Esch naast een trekker met aanhangwagen met de bedoeling die in te halen. De bestuurder daarvan, een 58 jarige man uit Esch week vervolgens uit naar links en kwam in botsing met de automobiliste en reed vervolgens door. De gewaarschuwde politie kon de man korte tijd later aanhouden. Hij verklaarde van de aanrijding niets gemerkt te hebben en is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

Gewond bij ongeval

Uden Dinsdagmiddag is een 76 jarige vrouw op de Loopkantstraat in haar woonplaats Uden gewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval. De vrouw stak de rijbaan over terwijl er op dat moment een personenauto langs reed die werd bestuurd door een 47 jarige Udenaar. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw werd gewond aan hoofd en pols en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Verkeerscontroles

Oss Dinsdagavond heeft de politie bij verkeerscontroles op diverse locaties in Herpen, Oss en Heesch in totaal 69 bekeuringen uitgedeeld. In totaal kregen 36 personen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen en daarnaast reden 24 automobilisten te hard. Ter hoogte van de werkzaamheden op de A59 heeft de politie een automobilist bekeurd die 49 km/u te hard reed. Hij reed 119 km/u terwijl maximaal 70 km/u is toegestaan.

Graffitispuiters aangehouden

Oss Dinsdagavond kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er enkele personen in de Leygraaf verf op muren aan het spuiten waren. Met behulp van signalementen kon de politie enkele minuten later in een auto in de Kromstraat drie jongens en een meisje aanhouden. Bij controle bleken de drie jongenmannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar en een 14-jarig meisje, allen uit Oss, enkele spuitbussen verf bij zich te hebben. Tevens vonden de agenten in de auto enkele inbrekerswerktuigen. De vier zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na belediging

Oss Dinsdagavond is in de Brederostraat een 17-jarige Ossenaar aangehouden. Agenten zagen dat de jongen een geopend blikje bier in de struiken weggooide en wilden hem aanspreken. De Ossenaar schold de agent uit en rende weg. Hierop is de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen na mishandeling

s-Hertogenbosch Dinsdag zijn in hun woningen in s-Hertogenbosch twee 16-jarige jongens aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 18-jarige man uit Hedel op het Sweelinckplein op 19 december 2005. Het slachtoffer werd bedreigd en in geschopt en geslagen. Beide Bosschenaren zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Verdachten van heling gestolen computers aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zijn in hun woningen in s-Hertogenbosch een 25- en een 23-jarige man aangehouden. Zij worden verdacht van heling van gestolen computers. De Bosschenaren zijn voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekeringgesteld.