Ingezonden persbericht


Vitesse eerste Nederlandse BVO met eigen Visa Card

Arnhem, 5 april 2006 - Vanaf 7 april 2006 kunnen supporters van Vitesse een clubgebonden Visa Card bestellen. Het Spaanse Real Madrid en Arsenal in Engeland gingen de Arnhemse eredivisionist hierin al voor. De primeur in Nederland gaat naar Vitesse.

De Vitesse Visa Card is geïnitieerd en ontwikkeld door AFAB Geldservice B.V. en wordt uitgegeven door Laser Cards, een van de drie labels van LaSer-Lafayette Services Nederland B.V., de grootste en meest ingevoerde leverancier van loyalty- en financieringsarrangementen van Nederland. Laser Cards geeft co-branded creditcards uit, die gekoppeld zijn aan kortingsprogramma's, spaaracties en aanbiedingen. Daarnaast behoren ook financieringen en kaartprogramma's voor gesloten netwerken tot de corebusiness van het bedrijf.

De Vitesse Visa Card is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor AFAB Geldservices B.V. Met de exclusieve creditcard biedt Vitesse haar supporters wereldwijd betaalgemak en alle voordelen van een Visa Card. De Visa Card van de Arnhemse club is gratis voor supporters vanaf 18 jaar, die er hun seizoenkaart 2006-2007 mee betalen. De andere fans betalen eenmalig ¤ 25, tenzij zij in het eerste jaar minimaal ¤ 500 met de card uitgeven. In tegenstelling tot de meeste andere creditcards is bij de Vitesse Visa Card geen jaarlijkse kaartbijdrage verschuldigd. Daarnaast is het ook mogelijk om de seizoenkaart voor 2006-2007 in tien (rentevrije) maandelijkse termijnen te betalen.

De Vitesse Visa Card, die is uitgevoerd in de geelzwarte kleuren van de club, is snel, veilig en makkelijk aan te vragen via www.vitesse.nl *. De kaart is gedurende 90 dagen standaard voorzien van een aankoopverzekering zonder eigen risico. De volwaardige creditcard is beveiligd met de nieuwste fraudebestendige chiptechnologie. Kaarthouders profiteren van alle Visa-voordelen, zoals wereldwijd op meer dan 20 miljoen adressen op een makkelijke en veilige manier betalen, bij meer dan 850.000 geldautomaten wereldwijd geld opnemen en betalen via internet, maar bijvoorbeeld ook een hotel reserveren. Daarnaast is het aanvragen van een extra partnerkaart gratis. Bij Laser Cards kunnen kaarthouders flexibel omgaan met het terugbetalen van het maandelijkse, uitstaande saldo en kiezen voor terugbetaling in termijnen of in één keer. Bovendien zijn alle transacties in een persoonlijk internetoverzicht te volgen en ontvangen de kaarthouders maandelijks een overzicht per e-mail of post.

Paul van der Kraan, algemeen directeur van Vitesse: "In het verleden konden Vitesse-supporters hun seizoenkaart in termijnen betalen. Deze service hebben wij in 2001 noodgedwongen moeten stopzetten vanwege de kosten die ermee waren gemoeid. Dat Vitesse deze service dankzij AFAB, die de voorfinanciering voor haar rekening neemt, nu weer kan aanbieden aan haar supporterts, vind ik een enorm pluspunt." In het seizoen 1999-2000 maakten zo'n 6.000 supporters gebruik van gespreide betaling. Van der Kraan: "In Groot-Brittannië, Italië en Spanje is het heel normaal dat voetbalclubs speciaal voor hun eigen supporters creditcards uitgeven. In Nederland heeft Vitesse de primeur. Supporters kunnen met de Vitesse Visa Card bij elke betaling, overal ter wereld, laten zien achter welke club zij staan. Zij dragen op deze manier niet alleen Vitesse altijd bij zich, maar ook een zeer voordelige creditcard."


* De voorwaarden en meer informatie zijn terug te vinden op: www.vitesse.nl.

Voor meer informatie of digitaal beeldmateriaal:

Vitesse
Ester Bal
Tel: 026 - 88 07 319
Mob: 06 - 51 58 7589

AFAB Geldservice B.V.
Maasbert Schouten, CEO
Tel: 033 - 45 41 000
E-mail: mgschouten@afabholding.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Marjan Kok
Tel: 030 - 65 65 070
E-mail: LaSerservices@lvtpr.nl