Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten woensdag 5 april 2006

Zaanstreek-Waterland, 05-04-2006

Met onder meer: Verdachte Blokker aanghouden, dronken op snorfiets en controle's.

Verdachte overval Blokker aangehouden

Zaandam, maart 2006

De centrale recherche van de politie Zaanstreek-Waterland heeft een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van een overval op het Blokker filiaal aan de Dodonaeusstraat te Zaandam. De overval vond plaats op 6 juli 2005 en er was één medewerkster in de winkelruimte aanwezig toen de met een bivakmuts getooide man met een vuurwapen binnenkwam. Hij dwong de vrouw een kantoorruimte binnen waar nog twee personeelsleden waren. Onder dwang werd geld afgegeven en de overvaller ging er vandoor. De verdachte werd na voorgeleiding bij de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Voor de overval die op 3 december 2005 op hetzelfde filiaal plaatsvond zitten al geruime tijd een 19-jarige en inmiddels 21-jarige Amsterdammer als verdachten in gevangenhouding.

Brandje

Wormerveer, dinsdag 4 april 2006, 15:34 uur.

De politie en brandweer rukten uit na een brandmelding bij bejaardenhuis 'd Acht Staaten aan de Warmoesstraat. Ter plaatse bleek dat bij werkzaamheden een deel van de dakbedekking in brand was gevlogen alsmede een deel van de centrale afzuiging. De brandweer kon de nog kleine brand snel blussen maar was langere tijd bezig met een warmtecamera om de schacht van de afzuiging te controleren. De bewoners konden tijdens het incident gewoon in het pand blijven.

Getuigen oude aanrijding gezocht

Zaandam, 8 februari 2006, 06:21 uur.

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die plaatsvond op de Albert Heijnweg in Zaandam. Een 35-jarige man uit Alkmaar reed woensdagochtend 8 februari op zijn scooter vanuit de richting Grote Tocht naar de Provincialeweg Zaandam-Castricum. Ongeveer boven de spoorlijn op het viaduct kwamen twee scooters uit tegenovergestelde richting waarvan er één frontaal tegen de Alkmaarder aanreed. De tegenligger liet de bromfiets achter, stapte bij de tweede bromfietser achterop en ging er vandoor. Het verzekeringsplaatje van de achtergelaten scooter bleek gestolen en ook via het framenummer kwam de politie niet verder. De politie hoopt via getuigen alsnog meer over het ongeval te weten te komen. Met name een fietser die nog met de gedupeerde heeft staan praten wordt verzocht te bellen met wijkteam Krommenie via 0900-8844.

Dronken op snorfiets

Landsmeer, dinsdag 4 maart 2006, 23:08 uur.

De politie heeft een 50-jarige Amsterdammer aangehouden nadat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. De man reed op een snorfiets vanuit de richting Amsterdam over de Dorpsstraat. Hierbij had hij vermoedelijk de hele Dorpsstraat nodig en reed tegen de voorzijde van een auto die uit de richting van het Noordeinde kwam en werd bestuurd door een 64-jarige vrouw uit Amsterdam. De snorfietser raakte gewond aan zijn gezicht en werd gehecht in het ziekenhuis. Bij een blaasproef aan het bureau blies de verdachte ruim vier maal (2,08 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid. Hij werd na verhoor heengezonden met een rijverbod. Proces-verbaal van de aanrijding en het drankgebruik wordt opgemaakt.

Inbreker aangehouden

Purmerend, dinsdag 4 april 2006, 06:57 uur.

Een 35-jarig man uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van een inbraak. Van een kantoorruimte aan de Waterlandlaan werd in de vroege ochtend een ruit ingegooid waarna een beeldscherm en een computer werd meegenomen. Vermoedelijk had de dader zich verwond want er werden bloedspetters aangetroffen op de plaats van de inbraak. Enige uren later werd de verdachte in het zelfde gebouw aangetroffen met een wond aan zijn vinger. Hij werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. Er wordt vergelijkend onderzoek naar de bloedsporen en het DNA van de verdachte gedaan.

Plakkers aangehouden

Oostzaan, woensdag 5 april, 02:50 uur.

De politie heeft vier mannen uit Koog aan de Zaan, Den Haag, Schagen en Amsterdam aangehouden die onder het viaduct bij de Kolkweg posters op het viaduct plakten. De hele voorraad posters, emmers lijm en borstels werden in beslag genomen en zijn op last van justitie vernietigd. De verdachten mochten na verhoor met allemaal een bekeuring hun weg vervolgen.

Vrouw gewond na aanrijding

Zaandam, woensdag 5 april 2006, 11:53 uur.

Een 35-jarige vrouw is gewond geraakt toen zij met haar fiets een aanrijding kreeg met een personenwagen die werd besturd door een 38-jarige plaatsgenote. De vrouw op de fiets kwam uit de Beethovenstraat en verleende geen voorrang aan de automobiliste op de Burcht. De voorrang voor de Burcht wordt aangegeven door een uitritconstructie op de Beethovenstraat. De vrouw werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak bedrijf

Wormerveer, dinsdag 4 april 2006, 21:35 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij een levensmiddelenfabriek aan de Soldaatweg (Noorderveld) waarbij men is binnen gekomen door de voordeur met vermoedelijk een koevoet open te breken. Het kantoorgedeelte was doorzocht en er waren beschadigingen aan een nieuwe kluis. Vooralsnog wordt er niets vermist. De afdeling forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Diefstal uit woning

Purmerend, dinsdag 4 april 2006, 21:54 uur.

In een tussenwoning aan de Diligencehof werd ingebroken door een dakraamsluiting te forceren. De hele woning werd doorzocht en uit een slaapkamer werden sieraden meegenomen. Men heeft de woning vermoedelijk verlaten door het keukenraam. Forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de achtergelaten sporen.

45 km per uur te hard

Wormerveer/Zaandam, 3 april 14:20-17:30uur

Maandagmiddag heeft de politie tijdens drie verschillende snelheidscontroles (met een radarauto) op de Provincialeweg N203 (Zaandam-Castricum) enkele honderden hardrijders op foto vastgelegd. De hoogste snelheid bedroeg 115 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur en werd gemeten in Zaandam, ter hoogte van Mallegatsloot. Hier hielden 173 bestuurders zich niet aan de snelheid terwijl bijna drieduizend voertuigen de radarauto passeerden. In Wormerveer, ter hoogte van De Bres, reden 230 van de ruim drieduizend voertuigen (in beide richtingen) te hard.

Geen gordel

Purmerend, 3/4 april 15:30-16:00 uur

Op diverse wegen in Purmerend werden bestuurders en passagiers maandag en dinsdag op het dragen van de gordel gecontroleerd. Op de Nieuwstraat, de Van Osweg en de Heemstee werden in totaal veertien boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Enkele honderden inzittenden werden gecontroleerd.

64 km per uur te hard

Wormerveer 3 april, 19:45-21:20 uur

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk heeft de politie maandagavond een hoogste snelheid gemeten van 164 km per uur bij een toegestane snelheid van 100 km per uur. Eén op de twintig bestuurders reed te hard. Duizend voertuigen passeerden de controle.

Eén op de tien te hard

Monnickendam 3/4 april, 09:30-11:20 uur

Op de Kloosterdijk werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Eén op de tien auto's reed harder dan de toegestane 60 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 85 km per uur. Enkele honderden auto's passeerden de controle.

Teveel gedronken

Wormerveer, 4 april 01:15 uur.

Op de Stationstraat heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 73-jarige man uit Wormer aangehouden omdat hij onder invloed van drank reed. De man had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. De bestuurder kreeg een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal.

Laatst gewijzigd 05-04-2006 15:34 | © Politie Zaanstreek-Waterland |