Leiden Helers aangehouden De politie heeft op woensdag 5 april een 19-jarige man uit Hoofddorp en een 24-jarige man uit Kudelstaart aangehouden op verdenking van heling. In het bezit van de 24-jarige werd een mobiele telefoon aangetroffen die eerder bij een beroving was weggenomen. Van de beroving die plaats vond op maandag 27 februari, omstreeks 20.45 uur, op de Molenwerf deed een 19-jarige Leidenaar aangifte. De politie startte een onderzoek. De 19-jarige werd aangehouden omdat bleek dat hij de telefoon ook voor korte tijd gebruikt had. De 24-jarige is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de verdachte van de beroving voort.

Boskoop/ Politie haalt beschonken bestuurders van de weg Nieuwerkerk aan den IJssel De politie heeft op woensdag 5 april, in de nacht, twee bestuurders van de weg gehaald die onder invloed van alcohol verkeerden. Op de Zinkeling in Boskoop werd een 35-jarige Boskoper van de weg gehaald. De man blies 465 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l in het verkeer is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. In Nieuwerkerk aan den IJssel werd een 50-jarige Rotterdammer van de weggehaald. De man reed in zijn auto over de Kerklaan toen hij door agenten gecontroleerd werd. De uitslag op het ademanalyseaparaat toonde een uitslag van 310 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal. De politie controleert iedere nacht op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Leiden/ Leiderdorp Politie haalt beschonken bestuurders van de weg Oegstgeest De politie heeft op woensdag 5 april, in de nacht, drie bestuurders van de weg gehaald die onder invloed van alcohol verkeerden. Op de Hofdijck in Oegstgeest werd een 25-jarige Oegstgeestenaar van de weg gehaald. De uitslag van de ademanalysetest bedroeg 295 ug/l, dit is 75 ug/l meer dan is toegestaan in het verkeer. In Leiderdorp op de Zijldijk hielden agenten een beginnend bestuurder aan. Voor beginnend bestuurders is de maximaal toegestane limiet 88 ug/l. De uitslag van de analyse bedroeg 190 ug/l. Op de Langegracht in Leiden werd een 27-jarige Warmonder aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van 245 ug/l lag hoger dan de toegestane limiet van 220 ug/l. Alle drie de bestuurders kregen een proces-verbaal tegen zich opgemaakt. De politie houdt iedere nacht controles op het gebruik van alcohol in het verkeer.

--- einde berichten ---