Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

05 april 2006

Epe - Auto tegen boom: twee gewonden

Een 67-jarige automobilist uit Deventer verloor dinsdag (04-04) rond 18.10 uur door onbekende oorzaak de macht over het stuur op de Soerelseweg en kwam tot stilstand tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. De bestuurder moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en werd samen met zijn passagier, een 60-jarige Nunspeetse, met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss. Vanwege het ongeval werd door de politie het verkeer tijdelijk omgeleid.

Epe - Diefstal partij witgoed

Bij een winkel aan de Hoofdstraat werd op dinsdag (04-04) rond 14.00 uur een partij witgoed ontvreemd die kort daarvoor waren afgeleverd en nog buiten op de stoep voor de winkel stonden. Door een getuige werd gezien, dat er door twee mannen een wasmachine van de afgeleverde partij in een aanhangwagen werd geladen. Toen ze zich betrapt waanden, sprong één man in een blauwe auto. Een getuige probeerde hem klem te rijden maar de man zag nog kans om de tweede persoon in te laten stappen en er vandoor te gaan. Ontvreemd werden onder meer twee fornuizen, een vaatwasser, een wasdroger en een koel/vriescombinatie, allemaal nog in de verpakking. De politie is een onderzoek gestart. Getuigen die iets van het incident hebben gezien of daarover informatie hebben worden verzocht zich te melden via 0900-884 of anoniem via 0800-7000.

Hattem - Motorrijdster zwaar gewond

Een 20-jarige motorrijdster uit Zwolle raakte zwaar gewond bij een verkeersongeval op dinsdag (04-04) rond 15.35 uur op de Apeldoornseweg thv de Konijnenbergerweg. Tijdens een inhaalmanoeuvre sloeg de auto voor haar, bestuurd door een 30-jarige plaatsgenoot, linksaf waardoor zij tegen de linkerzijde van de auto botste. Motor en berijdster vlogen door de lucht. Een passerende fietsster, een 52-jarige inwoonster van Hattem, verleende eerste hulp aan het slachtoffer die vervolgens zwaar gewond per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen waren total loss. De politie is op zoek naar een automobilist die op het moment van de aanrijding zeer waarschijnlijk vanaf de Konijnenbergerweg de Apeldoornseweg wilde oprijden. Deze getuige wordt verzocht zich via 0900 884 te melden bij de politie.

Nunspeet - Boete voor jeugdige fietsers

Tijdens een controle ivm overlast jeugd heeft de politie op dinsdagavond (04-04) aan drie jeugdige Nunspeters een boete uitgereikt voor het fietsen langs de spoorlijn. Twee van hen kregen een boete van E 75,-. Omdat de derde nog geen 16 jaar was kreeg hij een boete van E 37,50.

Putten - 12 boetes voor negeren rood verkeerslicht

Bij een verkeerscontrole heeft de politie op dinsdagmiddag (04-04) op de kruising Oude Rijksweg, Zuiderveldweg en Putterweg aan 12 fietsers een boete uitgereikt voor het negeren van het rode verkeerslicht. Deze controles zullen regelmatig worden herhaald.

Vaassen - Klachten éénrichtingsweg

Nav klachten uit de wijk over het inrijden tegen de rijrichting op de Torenstraat in Vaassen heeft de politie op dinsdag (04-04) weer een controle uitgevoerd. Aan drie bestuurders werd daarvoor een boete uitgereikt. Tevens kregen twee andere verkeersdeelnemers een boete voor respectievelijk het niet dragen van de autogordel en het rijden zonder helm.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --