Tentoonstelling Hoe houden we het droog? open voor bezoekers (05-04-2006)

Waterschap Rivierenland heet u van harte welkom in het informatiecentrum te Ameide-Sluis. Momenteel werkt het waterschap aan de verbetering van de zuidelijke Lekdijk ter hoogte van Zederik en bij Hagestein-Everdingen. Het waterschap heeft speciaal voor dit dijkversterkingproject een tentoonstelling ingericht voor de bewoners van het gebied en alle andere geïnteresseerden. De tentoonstelling `Hoe houden we het droog?' geeft u antwoord op de hoe en waaromvragen van de dijkversterking.

Tijdens een bezoek aan het informatiecentrum krijgt u een gedetailleerd inzicht wat er komt kijken bij de versterking van de Lekdijk. Via videoschermen, foto's en presentatiepanelen wordt u geïntroduceerd in het gevecht tegen het rivierwater, zowel in het heden als verleden. Daarnaast is er in de expositie aandacht voor de natuur en cultuur van het dijklandschap.

Publiek
De tentoonstelling is geschikt voor jong en oud. Speciaal voor kinderen is in de tentoonstelling een speurtocht verwerkt zodat zij spelenderwijs van alles kunnen leren over rivieren en veilige dijken. Tevens heeft het waterschap voor de hoogste groepen van de basisschool een lesbrief ontwikkeld ter voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling.

Locatie
Het informatiecentrum ligt aan de voet van de zuidelijke lekdijk bij Ameide-Sluis. De tentoonstelling is gevestigd in de directiekeet van het waterschap aan het de Prinses Marijkeweg.

Openingstijden
De tentoonstelling is wekelijks van dinsdag tot donderdag tussen 9:00 en 16:00 uur geopend en op overige tijden op afspraak. Wanneer u met een groep wilt komen kan u het beste van tevoren even bellen. Telefoonnummer: 0183-600119. De toegang is gratis.