Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 5 april 2006

Aanmelding vrijwilligersprijs gemeente Alkmaar

Wie wint de Vrijwilligersprijs 2006?

Welke vrijwilliger, groep van vrijwilligers of jongere vrijwilliger heeft het afgelopen jaar bijzonder werk verricht? Ook dit jaar kan iedereen weer zijn 'vrijwilliger van het jaar' nomineren voor de Vrijwilligersprijs. Een deskundige jury kiest de winnaars. Nieuw dit jaar is de speciale prijs voor een jongere vrijwilliger.

Iedere vrijwilliger mag genomineerd worden voor de Vrijwilligersprijs: een jongere, een oudere, een groep mensen, iemand die al jaren vrijwilligerswerk doet of iemand die er nog maar net mee begonnen is. Het kan bijvoorbeeld iemand zijn die in de sport actief is, het sociaal-cultureel werk, de gezondheidszorg of in de kunst of cultuur. Het nomineren van iemand gaat gemakkelijk: via een formulier op www.alkmaar.nl. Alle organisaties die met vrijwilligers werken, ontvangen dit formulier per post.

Van alle leeftijden

De gemeente Alkmaar reikt dit jaar een prijs uit aan de vrijwilliger of vrijwilligersgroep van het jaar én een prijs voor de jongere vrijwilliger van 2006. De gemeente wil met de vrijwilligersprijs voor de jongere vrijwilliger laten zien, dat vrijwilligerswerk iets is van alle leeftijden. De winnaars van de Vrijwilligersprijs worden geselecteerd door een jury, bestaande uit de wethouder Welzijn (voorzitter), G. Floris (Centrum voor Vrijwilligersondersteuning), H. Batelaan (sector Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente), een vertegenwoordiger van de Stichting KOOK (winnaar 2006) en een ambtelijk secretaris.

Vrijwilligersdag

Op zondagmiddag 25 juni is het landelijke Vrijwilligersdag. Het Centrum voor Vrijwilligersondersteuning organiseert ter gelegenheid van deze dag een feestelijke middag met diverse optredens op het Canadaplein. Tijdens dit feestelijke evenement krijgen de winnaars hun Vrijwilligersprijs uitgereikt.

In het zonnetje

Met de Vrijwilligersprijs wil de gemeente Alkmaar de vrijwilligers in de stad in het zonnetje zetten. Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor een stad, en de komende jaren zullen ze alleen nog maar belangrijker worden. Met hun werk leveren zij een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid, diversiteit en vitaliteit en dus de kwaliteit van de stad.

Meer informatie over vrijwilligerswerk, de Vrijwilligersprijs en Vrijwilligersdag is te vinden op www.cvo-alkmaar.nl.