Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

5 april 2006

Apeldoorn - De politie waarschuwt voor autokrakers

De politie van het wijkteam Zuidoost waarschuwt autobezitters voor één of meer actieve autokrakers. De laatste weken zijn diverse aangiften van inbraken in geparkeerde auto's binnengekomen. De meeste inbraken vinden tijdens de duisternis in de avond- en nachturen plaats, maar een enkele inbraak is ook overdag gepleegd. De inbraken vinden verspreid over de gehele wijk de Maten plaats. De buit bestaat vooral uit audio- en navigatieapparatuur, maar ook een laptop en andere waardevolle voorwerpen zijn buit gemaakt. De politie adviseert om vooral geen waardevolle goederen in de auto achter te laten en vraagt de wijkbewoners alert te zijn en onmiddellijk de politie te bellen wanneer zich onraad of verdachte omstandigheden voordoen.

Apeldoorn - Snorfietser gewond door aanrijding

Een 16-jarige snorfietser raakte dinsdagmorgen (04/04) op de kruising Beatrijsgaarde/Heemradenlaan gewond door aanrijding met een 18-jarige automobiliste uit Apeldoorn. De vrouw gaf rond 11.10 uur geen voorrang aan de van rechts komende snorfietser. De jongen kwam ten val en liep een hoofdwond op. Een ambulance vervoerde hem naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn - Automobilisten onder invloed

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (05/04) op Lepelaarweg een 34-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg 01.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6. De politie controleerde woensdagmorgen vroeg rond 01.15 uur op de Zutphensestraat een 34-jarige plaatsgenoot. Deze automobilist bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,2. De politie maakte in beide gevallen proces-verbaal op.

Apeldoorn - Portemonnees gestolen

Zakkenrollers hebben dinsdagmiddag (04/04) in het centrum twee portemonnees gestolen. Van een 75-jarige vrouw uit Tilburg werd rond 15.00 uur op de Hoofdstraat haar portemonnee uit haar handtas ontvreemd. In de portemonnee zaten onder meer geld en foto's. In de Oranjerie werd rond 16.10 uur de portemonnee van een 59-jarige vrouw uit Apeldoorn gestolen. Daarin zaten onder meer geld en een rijbewijs. Beide vrouwen deden aangifte bij de politie die een onderzoek instelt. De politie waarschuwt voor zakkenrollers en adviseert geen waardevolle spullen in open tassen, mandjes, winkelwagens of gemakkelijk bereikbare kledingzakken te dragen.

Apeldoorn - Brand in woning

In een woning aan de Mansardehof brak dinsdagavond brand uit. De 31-jarige bewoner was samen met een 55-jarige man uit Vaassen bezig een stuk bitumen op het dak te branden toen rond 19.30 uur een stuk plastiek in brand vloog en vervolgens de dakisolatie. De brandweer was met twee blusvoertuigen en een hoogwerker snel ter plaatse en bluste het vuur.

Apeldoorn - Vijftien bestuurders in de fout

Vijftien bestuurders gingen dinsdagmiddag tijdens diverse verkeerscontroles in de fout. De politie controleerde onder anderen op de Jachtlaan en op de Zwolsweweg. De politie deelde boetes uit voor onder meer het rijden door het rode verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel en voor het niet handsfree bellen.

Apeldoorn - ouders bekeurd bij ophalen schoolkinderen

De politie heeft dinsdagmiddag controles gehouden bij basisscholen op tijdstippen dat ouders hun kinderen naar de school brachten en weer ophaalden. Drie autobestuurders werden bekeurd voor parkeerovertredingen. De controles vonden plaats in de omgeving van de Eendrachtschool aan de Beeklustweg en de Willem van Oranjeschool aan de Kobaltstraat. De politie zal de controles regelmatig herhalen. Nabij de basisscholen ontstaan geregeld gevaarlijke verkeerssituaties omdat brengende en halende ouders hun auto's niet correct parkeren, zoals in een onoverzichtelijke bocht, buiten een parkeerplaats op een woonerf, te dicht op kruisingen van wegen etc.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --