Woensdag 5 april 2006 te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 05-04-2006 o Woensdag 5 april 2006 brengt Politie Hollands Midden tijdens het TV-programma 'Team West' van RTV West de volgende zaken onder uw aandacht:

Diefstal van laptops in Noordwijkerhout Op donderdag 9 maart zijn tussen 12.00 en 13.00 uur twee laptops gestolen vanuit een congrescentrum in Noordwijkerhout. Een bedrijf had een vergaderruimte gehuurd in het centrum aan de Langelaan. Tussen de middag ging het gezelschap lunchen. De vergaderzaal werd op slot gedaan. Bij terugkomst bleken er twee laptops gestolen te zijn. Het is niet duidelijk hoe de daders binnen zijn gekomen.

Een beveiligingscamera van het congrescentrum heeft de vermoedelijke dieven vastgelegd. In de uitzending van woensdag 5 april worden deze beelden getoond.

Herkent u de mannen op de foto of heeft u andere informatie over deze diefstal, belt u dan met de recherche van het politiebureau Noordwijk via 071-5249039.

Inbraak in Rijnsburgse bakkerij Op maandag 13 maart tussen 20.00 en 20.40 uur hebben vier mannen geprobeerd in te breken in de kluis van Meesterbakkerij Van Maanen aan de Maessloot in Rijnsburg. De inbrekers hebben een deur geforceerd en een ruit uitgenomen om zo het kantoor van het bedrijf binnen te komen. In het kantoor hebben de mannen tevergeefs geprobeerd de kluis open te breken.

Van de daders zijn opnames gemaakt door de beveiligingscameras. In de uitzending van woensdag 5 april zijn deze beelden te zien.

Herkent u de mannen op de foto of heeft u andere informatie over deze inbraak, belt u dan met de recherche van bureau Rijnsburg via 071-5249039.

Reportage: Bezoekers De Verademing halen opgelucht adem Bewoners van de Haagse wijk Regentes-Valkenbos kunnen weer gewoon op adem komen in het park de Verademing. Maandenlang zorgde een grote groep rondhangende jongeren rond de skatebaan voor zoveel overlast dat buurtbewoners het park uit angst meden.

De overlast begon in september van het afgelopen jaar met opmerkingen naar passanten. Toen de politie half maart van dit jaar keihard ingreep, had de groep een reeks brandstichtingen, inbraken in de buurt en berovingen op haar naam staan. Met de aanhouding van 25 verdachten en het oplossen van 50 zaken is de rust inmiddels weergekeerd.

Tijdstip uitzendingen Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Uitzending gemist? Heeft u een uitzending gemist of wilt u een deel van de uitzending nog eens terugzien, kijk dan op de website van Team West waar u de opname kunt downloaden. De opnames blijven de hele week na de uitzending online op deze website staan.

Productie Team West Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.