Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 5 april 2006

Politie houdt man aan na mishandeling vriendin

ZEVENBERGEN: De politie heeft dinsdagavond in zijn woning een 38-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 32-jarige vriendin. De vrouw waarschuwde dinsdagavond de politie en deed aangifte van huiselijk geweld. De Zevenbergenaar, die onder invloed was van alcohol, is in verzekering gesteld.

Politie Vlaanderenstraat houdt verkeerscontrole

BREDA: De politie van team Vlaanderenstraat heeft dinsdagmiddag aan de Regenbeemd en de Terheijdenseweg een verkeerscontrole gehouden. Agenten schreven in totaal 22 bekeuringen uit voor: rood licht (14), geen gordel dragen (2), niet handsfree bellen (4), kinband helm niet vast (1) en aanhanger zonder kenteken (1).

Snelheidscontrole met lasergun: 11 bekeuringen

BREDA: Aan de Lunetstraat en Emerparklaan heeft de politie dinsdagmiddag met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Agenten schoten de snelheid van 11 hardrijders. Deze bestuurders reden gemiddeld 70 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u. Verder gingen nog 3 automobilisten op de bon, omdat zij niet handsfree zaten te bellen en bij twee autos de kentekens aan de achterzijde niet goed leesbaar waren.

Staart en manen pony kortgeknipt: eigenaresse doet aangifte

BREDA: Een 31-jarige inwoonster van Etten-Leur heeft dinsdagavond aangifte gedaan van mishandeling van haar pony. Dinsdagavond rond 19:00 uur bracht zij een bezoek aan haar dier in een weiland aan de Turfstraat in Breda. Toen bleek dat de staart en de manen van de Shetlandpony waren kortgeknipt. Dit bleek de tweede keer in korte tijd te zijn, dat dit haar pony was overkomen. Op 17 februari deed de vrouw ook al aangifte van dit feit. Het duurt volgens de Etten-Leurse jaren voordat de staart en manen weer zijn aangegroeid.

Man (24) aangehouden na slaan schoonmoeder

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdag rond 10.00 uur een 24-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn schoonmoeder. De vrouw was even tevoren samen met haar zwangere dochter en enkele anderen bij de huisartsenpraktijk aan de Bredaseweg. Daar bij werd ze opgewacht door de verdachte en enkele familieleden. Er werd over en weer gescholden waarbij de 24-jarige man zijn schoonmoeder sloeg en zijn zwangere vrouw een duw gaf. Het echtpaar leeft al enige tijd in omin met elkaar.

Man (19) aangehouden na mishandeling nicht

BREDA: De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 25-jarige nicht, eveneens afkomstig uit Breda. De Bredanaar had rond 22:30 uur onenigheid met zijn moeder in hun woning in de wijk Hoge Vucht. Toen zijn nicht hem zei dat hij niet zo hard tegen haar tante moest schreeuwen, werd zij door hem opgepakt en op de grond gegooid. Hierdoor raakte zij een tiental minuten buiten westen. De gewaarschuwde politie was enkele minuten later ter plaatse, maar toen bleek de verdachte al te zijn vertrokken. Agenten gingen op zoek naar hem en troffen hem aan in de Christiaan Huijgensstraat. Daar werd hij zonder problemen ingerekend. De Bredanaar is overgebracht naar een politiebureau en is woensdagmiddag in verzekering gesteld.

Fietser gewond geraakt bij aanrijding: politie neemt bloedproef af

ETTEN-LEUR: Bij een verkeersongeval op de kruising Anna van Berchemlaan en Oude Bredaseweg is dinsdagavond een 51-jarige fietser uit Etten-Leur gewond geraakt. De man is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat hij onder invloed van alcohol zijn fiets bestuurde en heeft een ggd-arts een bloedproef af laten nemen. De man fietste rond 22:50 uur aan de verkeerde kant van de weg, toen hij de kruising over wilde steken. Een 42-jarige motorrijder uit Tilburg kon hem niet meer ontwijken en reed hem vervolgens aan. De motor moest door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Auteur: Henk Snepvangers