Gemeente Stadskanaal

Oproep: doe mee en laat uw stem horen!

Een keer in de vier jaar kunt u stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Dinsdag 7 maart 2006 is het weer zover. Dan kunt u de gang naar de stembus maken en uw stem geven aan de partij of persoon die naar uw mening het best uw belangen vertegenwoordigt.

Heeft u een mening over de politiek in Stadskanaal? En wilt u die met anderen delen? Meldt u dan aan. Vanaf half januari tot aan de verkiezingen komen de kiezers aan het woord. In een speciale rubriek over de gemeenteraadsverkiezingen, kunt u uw mening geven. Wat is uw stemvoorkeur? Moet er bezuinigd worden of juist niet? En waar zou u het geld aan uitgeven?

U kunt zich tot en met 6 januari 2006 aanmelden bij Patricia Boiten van het team Communicatie, T (0599) 631 645 of via email: gemeente@stadskanaal.nl. Zet in de onderwerpregel: Stemming gepeild. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

Gratis identiteitskaart voor 14-jarigen

Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen in Nederland vanaf 14 jaar kunnen aantonen wie zij of hij is. Kortom je moet je kunnen identificeren als dat nodig is.

Je kunt je identificeren met bijvoorbeeld een Nederlandse Identiteitskaart. Zo'n kaart kost best wel wat geld. Nu heeft het kabinet besloten om iedereen die in 2006 14 jaar wordt éénmalig een gratis kaart te laten aanvragen.

Deze regeling treedt vanaf 1 januari 2006 in werking. Vanaf dat tijdstip kun je zelf, acht weken voordat je 14 jaar wordt of zolang je nog 14 jaar bent, de kaart bij de gemeente Stadskanaal aanvragen. Een week later kun je de kaart ook zelf weer ophalen bij de gemeente.

Nog even kort de voorwaarden op een rijtje:


* je moet in de gemeente van aanvraag zijn ingeschreven als inwoner
* je moet op of na 1 januari 1992 geboren zijn
* je mag niet eerder een gratis Nederlandse Identiteitskaart op grond van deze regeling hebben ontvangen.

Meer informatie nodig?

Heb je meer informatie nodig? Bel dan gerust met het gemeentehuis Stadskanaal, T (0599) 631 631. Je kunt vragen naar het teamdeel burgerzaken.

Knoalster Schriefwedstried

In 2006 wordt de 20e editie van de Knoalster Schriefwedstried georganiseerd door het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Dus kan iedereen die graag schrijft vanaf nu weer zijn of haar pennenvruchten in de Groninger streektaal inleveren bij, opsturen of e-mailen naar het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Inzenden kan tot en met 1 februari 2006.

U kunt meedoen met een verhaal, gedicht, lied of toneelstuk. Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, in twee categorieën: tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar. Van de beste inzendingen wordt weer een boekje samengesteld, de winnende werkstukken doen tevens mee aan de provinciale finale.

Voorwaarden:


1. U moet schrijven in het Gronings van de Kanaalstreek of Westerwolde. Dat mag min of meer fonetisch zijn, op de juiste spelling wordt minder gelet.


2. Er mag één verhaal per persoon worden ingeleverd, meerdere gedichten zijn wel toegestaan.


3. De inzendingen mogen maximaal twee getypte A4-tjes of drie (duidelijk) geschreven A4-tjes lang zijn.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in Theater Geert Teis in Stadskanaal op 22 maart 2006. Alle inzenders krijgen voor deze avond automatisch een uitnodiging.

U kunt uw inzending opsturen naar of afgeven bij het Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2, 9502 EA Stadskanaal. E
info@streekhistorischcentrum.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. Helen Hofman van het Streekhistorisch Centrum, T (0599) 612 649.

Ruimtelijke ordening

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 5 januari 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:


* het verzoek van Huisartsengroep Stadskanaal, Kievit 6 in Stadskanaal om vrijstelling voor het bouwen van een nieuw zorgcentrum op het perceel Grauwveen 0 ong. in Stadskanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding B. 10962 ged.


* het verzoek van de heer W. Beld, Alteveersterweg 4 in Alterveer om vrijstelling voor het uitbreiden van de woning op het perceel Alteveersterweg 4 in Alteveer. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding U 133.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 5 januari tot en met woensdag 15 februari 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 5 januari 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:


* het verzoek van de heer H.J.F. Nijmeijer, Buizerdhorst 10 in Stadskanaal om vrijstelling voor een uitbreiding van een woning op het perceel Buizerdhorst 10 in Stadskanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding B 8366.


* het verzoek van Bouwbedrijf Tent, Stationsweg 1 in Appingedam om vrijstelling voor het uitbreiden van de woning op het perceel Badstraat 65 in Musselkanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding C 9674.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 5 januari t/m woensdag 15 februari 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat ten behoeve van Klok Druten Ontwikkeling B.V., te Druten, op 22 december 2005 een kapvergunning is verleend voor het kappen van 67 diverse bomen op het perceel Luxemburglaan te Stadskanaal i.v.m. nieuwbouw woontoren "Oostermarke" .

Bezwaren tegen dit besluit, kunnen schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van bekendmaking bij burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal worden ingediend.

Op 10 januari 2006 zijn de volgende kapvergunningen verleend:

Stadskanaal

Klinkenborg 16 4 Lijsterbessen

Scheepswerfstraat 28 4 Lindebomen

Julianastraat 12 Bomen

J.F.H. Meijerstraat 1 Boom

Oranjastraat 1 Boom

Mussel

Musselweg 123 1 Eik

Onstwedde

Ter Maars 3 1 Spar en 1 Berk

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Extern klachtrecht

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 19 december 2005 heeft besloten de Nationale ombudsman per 1 januari 2006 aan te wijzen als ombudsman voor de gemeente Stadskanaal. Per die datum is de commissie rechtsbescherming ontheven van de gemeentelijke ombudsfunctie.

Nadrukkelijk is sprake van een zogenaamde tweede lijnsvoorziening. De interne klachtprocedure is een verplichte voorfase voordat men terecht kan bij de externe klachtinstantie (ombudsman). Het raadsvoorstel met
-besluit ligt gedurende vier weken na bekendmaking ter inzage in het publieksbureau.


* 05 januari 2006