Norton Save & Restore van Symantec beschermt fotos, muziek en financiële gegevens

Symantec

LEIDEN, 5 april 2006 -

Symantec introduceert Norton Save & Restore, een uitgebreid en gebruiksvriendelijk programma voor back-up- en herstel van gevens. Met Norton Save & Restore kunnen thuisgebruikers op eenvoudige wijze waardevolle digitale gegevens, zoals fotos, e-mail, adresboeken, muziek en financiële gegevens beschermen,.Uit recent onderzoek van IDC blijkt dat bijna 60 procent van de consumenten bezorgd of zeer bezorgd is over het verlies van gegevens op hun pc, terwijl meer dan 68 procent nooit een back-up maakt. (uit: IDC Home Data Protection Survey door Robert C. Gray en Dave Reinsel, 2005)

Norton Save & Restore biedt gebruikers een snel en eenvoudig middel om belangrijke gegevens op te slaan door middel van vooraf gedefinieerde back-ups van schijfstations, mappen en bestandstypen. Norton Save & Restore kan ook periodiek, op aanvraag, of automatisch per gebeurtenis een back-up maken van verschillende typen bestanden en (privé-)gegevens. Bovendien bevat Norton Save & Restore de imaging-functionaliteit van Symantec Norton Ghost waarmee gebruikers een exacte kopie kunnen maken van hun complete harde schijf zonder dat zij het besturingssysteem hoeven af te sluiten of de pc opnieuw moeten opstarten.

Norton Save & Restore bepaalt automatisch de beste locatie voor de opslag van back-ups. In combinatie met Norton Internet Security kan Norton Save & Restore automatisch een back-up initiëren na een waarschuwing voor een virus- of wormuitbraak. Voor een nog betere bescherming biedt Norton Save & Restore gebruikers bovendien de mogelijkheid om hun back-upbestanden te beveiligen door middel van wachtwoorden of versleuteling.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nederlandstalige en Franstalige versies zijn per direct beschikbaar in de Benelux. De adviesprijs voor Norton Save & Restore is 69.95 Euro (inclusief BTW). Een upgrade van Norton Ghost naar Norton Save & Restore kost 49.95 Euro (inclusief BTW).

Informatie over verkooppunten is te vinden op de website: www.symantec.com/koopinformatie.

---

Over Symantec

Symantec is wereldleider in oplossingen die de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen voor organisaties en particulieren. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl.

OPMERKING VOOR PERS: meer informatie over Symantec en de Symantec-producten vindt u in de nieuwssectie van Symantec op http://www.symantec.nl/perscentrum. Symantec, het Symantec-logo, VERITAS en het VERITAS-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation of een van haar partners in de Verenigde Staten en bepaalde andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Voor meer informatie (niet ter publicatie):

Mascha Monasso
Symantec Corporation

+ 31 (0) 71 408 3188
mascha_monasso@symantec.com

Vries Strookman
Pleon voor Symantec

+ 31 (0) 20 487 4000

+ 31 (0) 6 194 36 295
vries.strookman@pleon.com