Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Nieuw bestuur van PvdA en GroenLinks

Op 4 april is in Geuzenveld-Slotermeer een nieuw dagelijks bestuur geïnstalleerd, bestaande uit voorzitter Robin de Bood (PvdA), Piet Dikken (PvdA) en Tys de Ruiter (GroenLinks). Zij maakten alledrie ook deel uit van het vorige bestuur. Motto van het nieuwe bestuursakkoord is `Groeien in Geuzenveld-Slotermeer'.

Het nieuwe bestuur wil doorgaan met bewoners (en vooral kinderen) stimuleren vooruit te komen en hun kansen te benutten en doorgaan met de vernieuwing van het gebied. Ofwel: groeien in Geuzenveld-Slotermeer.

Niemand langs de kant
Het nieuwe bestuur maakt zich er sterk voor dat niemand langs de kant hoeft te staan in Geuzenveld-Slotermeer. De ambitie is dat bewoners zelfredzaam zijn en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. In het Bestuursakkoord staan daarom maatregelen gericht op onder meer scholing, stages en werkervaringstrajecten, jeugd- en veiligheidsaanpak, sport en cultuureducatie en de mogelijkheid van een wooncarrière in het eigen stadsdeel.

Een stimulerende leefomgeving
Geuzenveld-Slotermeer heeft naast een flinke dosis problemen ook veel potentie: de dynamiek van veel jeugd en verschillende culturen, het kapitaal van een gebied met veel groen en ruimte, het vliegwiel van de stedelijke vernieuwing. Het nieuwe bestuur wil dat de leefomgeving bewoners uitdaagt om zich verantwoordelijk te voelen voor die leefomgeving en zich er thuis te voelen. Daarom wil het bestuur investeren in gezamenlijke sport- en sociale activiteiten, culturele uitwisseling, beheer van de leefomgeving door bewoners en het creëren van een aantrekkelijk woongebied.

Opgaande lijn
Het nieuwe bestuur verwacht dat het pakket van maatregelen in het bestuursakkoord zal leiden tot een verder doorzetten van de opgaande lijn die nu reeds zichtbaar is in de ontwikkeling, de `groei' van Geuzenveld-Slotermeer.

Portefeuilleverdeling
De verdeling van de portefeuilles over de drie bestuurders is als volgt:

Robin de Bood (PvdA): voorzitter db
Veiligheid en handhaving; jeugd; onderwijs; wmo; financiën; personeel; dienstverlening; communicatie; milieu; Sloterparkbad.

Piet Dikken (PvdA):
Stedelijke vernieuwing; zorg en welzijn; armoede en werkgelegenheid; economische zaken; ruimtelijke ordening en volkshuisvesting; parkeren; bestuur openbaar onderwijs.

Tys de Ruijter (GroenLinks):
Ruimtelijke inrichting en beheer (stadsdeelwerken, verkeer, groen); sport en recreatie; kunst en cultuur; wijkgericht werken en bewonersparticipatie.

Bijlage(n):
bestuursakkoord groeien in geuzenveld-slotermeer