Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 5 april

BERGEN OP ZOOM, 5 april 2006

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagavond 4 april een 59-jarige man aan in zijn woning in het centrum. Hij had zijn 59-jarige vriendin geslagen en haar keel dicht geknepen. De vrouw belde de politie. Deze hield de man aan in zijn woning in het centrum van Bergen op Zoom. Hij is voor verhoor ingesloten.

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagochtend 5 april omstreeks 02.30 uur een 29-jarige man uit Aken (Duitsland) aan voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau onderging de man een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 310 ug/l, terwijl een waarde van 220 ug/l maximaal is toegestaan. De politie gaf de man een rijverbod van 2 uur en een bekeuring.

Vrouw gewond bij aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 47-jarige man uit Bergen op Zoom reed op woensdagmorgen omstreeks 08.30 uur op de Noordzijde Zoom en wilde de Halsterseweg op rijden. Hierbij verleende hij vermoedelijk geen voorrang aan een 53-jarige vrouw uit Halsteren. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw ten val kwam. Ze is met voetletsel naar het Lievensberg ziekenhuis overgebracht.

Politie houdt twee mannen aan in bezit van 500 gram hennep

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie zag op woensdag 5 april twee mannen lopen. De mannen gedroegen zich verdacht. Ze stapten in een auto en reden weg. De politie hield ze op de Rooseveltlaan staande. Na de staandehouding wilde één van de mannen weglopen met medeneming van een tas. De politie hield hem nogmaals staande. In de tas bleek 500 gram hennep te zitten. De 22-jarige en 23-jarige man zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld. De politie maakt proces tegen hen op.

Tweetal aangehouden in bezit van softdrugs

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag 4 april zag de politie in de Hoogstraat twee mannen lopen. Bij het zien van de politie liepen de mannen snel weg. De politie liep achter het tweetal aan naar hun auto en sprak hen aan. Bij de auto roken de politiemensen een sterke henneplucht. De mannen bleken in het bezet te zijn van 20 gram hennep en 38 gram hasj. De mannen, beide 35 jaar, uit Brussel en Schaarbeek zijn aangehouden en verhoord. Hierna zijn ze met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt mishandeling

ROOSENDAAL: Een 40-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Rembrandtgalerij is op dinsdag 4 april omstreeks 21.30 uur mishandeld door een klant. De man sloeg de medewerker zonder enige aanleiding enkele malen in het gezicht. De man hield hier licht letsel aan over. De politie heeft aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Fietser probeert auto te vernielen

ROOSENDAAL: Een 21-jarige man uit Roosendaal reed op dinsdagavond 4 april over de Boulevard, toen er een fietser herhaaldelijk en met opzet tegen zijn auto aan reed. De man negeerde de fietser en stopte op de Burgerhoutsestraat om de schade aan de auto te bekijken. Hier kwam de fietser opnieuw voorbij gereden. Hij spuugde naar de man en trok zijn halsketting kapot. Ook hier probeerde de fietser de auto te beschadigen. De politie heeft aangifte opgenomen van de Roosendaler.

Auteur: Inge Rijgersberg