29
30

April 2006

Direct Yachting biedt online bootverhuur
Direct Yachting is een nieuw bedrijf dat een online boekingsplatform aanbiedt voor bootverhuur. Via een zoek & boek systeem kan de potentiële huurder een keuze maken uit het aanbod van verschillende bootverhuurders. Op www.directyachting.nl ondersteunt men niet alleen het vastleggen van zeil- en motorjachten, maar ook de beveiligde financiële afwikkeling. De boeking wordt realtime verwerkt en betaald zodat de huurder en de verhuurder onmiddellijk zekerheid over de boeking hebben. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich van andere aanbieders. Direct Yachting richt zich niet alleen op de Nederlandstalige markt, maar presenteert de site ook volledig in het Duits en Engels.

De klant kan op verschillende manieren een keuze maken zoals op basis van bootsoort of vaargebied. De informatie over de te huren jachten is voorzien van veel detailinformatie, beeldmateriaal en in bepaalde gevallen zelfs van filmbeelden. Hierdoor kan de klant gerichter kiezen. Natuurlijk is er ook aandacht voor last minute aanbiedingen.

Op dit moment biedt Direct Yachting alleen nog boten aan in Nederland. Het bedrijf streeft niet naar een zo groot mogelijk aanbod maar naar een afgewogen spreiding in boottypen, prijsklassen en vaargebieden. De verwachting is dat in de loop van dit jaar het aanbod van jachten zich verder uitbreidt. Daarbij ligt een aanvulling met buitenlandse, in eerste instantie Europese, verhuurbedrijven het meest voor de hand.

De initiatiefnemers van Direct Yachting hebben een brede ervaring in zowel het online aanbieden van vakanties en accommodaties als in de watersport. Het gebruikte systeem heeft zich op meerdere vlakken als betrouwbaar bewezen en de werkwijze sluit aan bij de visie en mogelijkheden van bootverhuurders.