29
30

April 2006

Toeren langs filmlocaties tijdens City-Cruise P&O Ferries In het spoor van de Da Vinci Code
In het nieuwe City-Cruise programma van veerdienstmaatschappij P&O Ferries zijn diverse suggesties opgenomen om rondritten te maken langs beroemde filmlocaties. Zo kunnen liefhebbers van het boek de Da Vinci Code hun hart ophalen in Lincolnshire waar recentelijk de verfilming van deze bestseller werd opgenomen.
Vooral de Lincoln Cathedral zal dit jaar een ware trekpleister zijn dankzij de hoofdrol die de kathedraal speelt in een van de meest cruciale scènes van de film. Ook de steilste winkelstraat van Engeland, Steep Hill, maakt een bezoek aan het historische centrum van Lincoln zeker de moeite waard.

Naast Lincoln maken ook de bekende steden Hull en York deel uit van het City-Cruise programma van P&O Ferries.
Het vlakbij de terminal gelegen centrum van de havenstad Hull biedt voldoende mogelijkheden voor een ontspannen dag uit. De maritieme sfeer is overal terug te vinden: tijdens een bezoek aan het reusachtige diepzee aquarium `The Deep' en al wandelend over de `Fish Pavement Trail'. Maar ook genietend van een drankje in een van de vele Engelse pubs langs de jachthaven `Marina'. Het bekende winkelcentrum Princess Quay is een must voor een middagje shoppen.

De prachtige ommuurde stad York ligt op slechts een uur rijden van Hull. Met haar compacte middeleeuwse centrum is de stad een ideale bestemming voor zowel cultuur- als winkelliefhebbers. De eeuwenoude kathedraal The York Minster mag zeker niet gemist worden tijdens een bezoek aan de stad. Wie meer wil weten over de bijna 2000 jaar oude geschiedenis van de stad, kan in juli genieten van onder andere demonstraties, muziekoptredens en militaire parades tijdens het York Roman Festival.

Auto of motor gratis mee
Ook dit jaar is het weer mogelijk om zonder toeslag de auto of motor mee te nemen op een driedaagse City-Cruise. Voetpassagiers kunnen bovendien bij vertrek op donderdag de standaard driedaagse cruise kosteloos verlengen met een extra dag. Op andere vertrekdagen is de toeslag voor een extra dag slechts EUR 28.

Een driedaagse City-Cruise is in de periode april t/m september al te boeken voor EUR 74 per persoon (bij vertrek op zondag t/m woensdag), op basis van twee overnachtingen aan boord in een vierpersoons inside cabin met douche en toilet, twee avonden met live entertainment, bustransfer van de terminal naar stad v.v. en een dag in Hull, York of Lincoln. Maaltijden aan boord kunnen tegen aantrekkelijke tarieven worden bijgeboekt. Hull en York zijn dagelijks per bustransfer te bereiken, Lincoln alleen op bepaalde vrijdagen. Als de eigen auto wordt meegenomen zijn alle steden dagelijks te boeken.

Aantrekkelijk familietarief
Families met kinderen kunnen profiteren van een aantrekkelijk familietarief. Zo reist een familie met twee volwassenen en twee kinderen in de leeftijd van 5 t/m 16 jaar al vanaf EUR 236 (in een eigen cabin).
Dit komt neer op een kinderkorting die kan oplopen tot EUR 35 per kind.

Meer informatie
Informatie en reserveringen van deze City-Cruises en alle P&O Ferries routes zijn te verkrijgen via 020-201 3333, via http://www.poferries.nl/ en de ANVR reisbureaus.

Op http://www.poferries.nl/ is tevens meer informatie te vinden over de Da Vinci Code filmroute.

Informatie over de steden Hull, York en Lincoln kan worden verkregen via:

- http://www.hullcc.gov.uk/

- http://www.visityork.org/

- http://www.lincoln.gov.uk/
2006-04-05