Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/04/06)

OOSTERHOUT NB, 5 april 2006

Politiehond Max houdt gevluchte automobilist aan

WAALWIJK: Surveillerende collegas zagen in de nacht van dinsdag 4 april op woensdag 5 april omstreeks 00.30 uur een automobilist over de Taxandriaweg rijden. Toen ze de man wilden controleren, ging hij er vandoor. Met hoge snelheid reed hij via onder andere de Heulstraat, de Emmikhovensestraat, de Industrieweg en de Hazardweg richting de polder. De politiemensen vonden even later ter hoogte van de haven, aan de Zomerdijk, op een doodlopend zandpad zijn auto terug. De bestuurder was nergens te bekennen, waarop de politiemensen assistentie inriepen van een politieman met politiehond, om in de omgeving van de auto te kunnen zoeken naar de verdwenen bestuurder. Politiehond Max kwam met zijn baasje ter plaatse en speurde de omgeving af. Na zon 100 meter snuffelen vond Max de man, die zich liggend op zijn buik achter een hek nabij de waterkant had verstopt. De verdachte, een 42-jarige inwoner van Wijk en Aalburg, werd aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag. Bovendien bleek de man teveel te hebben gedronken. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat zijn ademgehalte 450 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij heengezonden.
Politiehond Max kreeg na de aanhouding een extra aai. Het was namelijk zijn eerste aanhouding.

Mislukte ramkraak op benzinestation

SPRANG-CAPELLE: Een nog onbekend aantal verdachten heeft in de nacht van dinsdag 4 april op woensdag 5 april omstreeks 03.45 uur geprobeerd een ramkraak te plegen op een benzinestation aan de Tilburgseweg. Met een gestolen auto probeerden ze de achterdeur van het benzinestation eruit te rijden. Toen dit mislukte, gingen ze er in een andere auto vandoor. De gestolen auto, een zwarte Opel Kadett, bleef achter bij het benzinestation. Deze auto bleek die nacht te zijn gestolen vanaf de Beatrixstraat in Sprang-Capelle. De politie stelt een onderzoek in naar de mislukte ramkraak.

Politie team Altena houdt grote controle

WERKENDAM / WOUDRICHEM / AALBURG: De politie van het team Altena heeft in de nacht van dinsdag 4 april op woensdag 5 april een grote controleactie gehouden. De politie-eenheden stonden opgesteld bij alle inkomende wegen van het gebied om op die manier een beeld te krijgen van de mensen die s nachts het gebied in willen. Op die manier hoopt het politieteam onder ander zicht te krijgen op wie zich in de nachtelijke uren in het gebied ophoudt en of die daar ook thuishoren. Bovendien hoopt de politie potentiële criminelen af te schrikken het gebied te bezoeken.
In totaal controleerden de politiemensen 450 voertuigen. Daarbij zijn in totaal 28 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten, zoals het niet dragen van de autogordel, rijden met kapotte of onjuiste verlichting en het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs.
Op de Kromme Nol in Wijk en Aalburg controleerde de politie een 28-jarige automobilist uit Veen. Deze man bleek een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, maar was toch weer in een auto gestapt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de Afsluitdijk in Andel hield de politie tot slot vier verdachten aan. In de auto van het viertal (18, 19, 20 en 23 jaar oud en afkomstig uit Zaltbommel) trof de politie inbrekersgereedschap aan. In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Woudrichem is vastgelegd dat het verboden is tussen 22.00 uur en 06.00 uur inbrekerswerktuigen op de weg te vervoeren of bij zich te hebben. Het viertal moest mee naar het bureau voor verhoor en is na onderzoek woensdagmiddag 5 april weer in vrijheid gesteld.

Vrouw gewond na aanrijding

WAALWIJK: Een 40-jarige vrouw uit Waalwijk raakte dinsdagavond 4 april omstreeks 19.30 uur gewond toen zij op de rotonde van de Blyde Incomstelaan en de Burgemeester Smeelelaan werd aangereden door een 19-jarige automobilist uit Waalwijk. De automobilist en de fietster reden naast elkaar op de rotonde en wilden beiden op dezelfde plek de rotonde verlaten. De vrouw bedacht zich echter op het laatste moment en vervolgde haar weg over de rotonde, terwijl de automobilist wel afsloeg, waardoor de aanrijding ontstond. De vrouw is met nek- en rugklachten voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Brandende auto blijkt gestolen te zijn

GILZE: De politie kreeg in de nacht van dinsdag 4 april op woensdag 5 april omstreeks 02.50 uur de melding dat er een auto in brand stond op een parkeerplaats nabij een supermarkt aan de Vreugdendaal. De brandweer kwam ter plaatse om de brandende auto, een grijze Peugeot 307, te blussen. Uit nader onderzoek bleek dat de auto medio maart is gestolen in Yerseke. Politie en brandweer gaan er vanuit dat de auto in brand is gestoken. Het wrak is voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: De politie heeft dinsdag 4 april en woensdag 5 april verkeerscontroles gehouden in Dongen. Op 4 april controleerde de politie op de Vierbundersweg. Daarbij zijn in totaal 6 bekeuringen uitgeschreven: 4 voor niet-handsfree bellen, 1 voor parkeren op een invalidenparkeerplaats en 1 voor het vervoeren van een kind in de auto zonder de verplichte veiligheidsmaatregelen.
Op 5 april zijn tijdens een controle op de Kanaaldijk-Noord twee mensen bekeurd, voor het rijden zonder gordel.

Auteur: Leonie van Ooijen