Ordina Beheer NV

Ordina ondersteunt hart van wereldwijd vervoersnetwerk van TNT

Nieuw outsourcing-contract gericht op het efficiënt afleveren van miljoenen bestellingen.

TNT heeft een outsourcing-overeenkomst gesloten met Ordina voor applicatiebeheer. Ordina gaat de komende drie jaren zorgdragen voor het beheer van bedrijfskritische applicaties gericht op het wereldwijde vervoersnetwerk van de divisie Express van TNT. De overeenkomst vloeit voort uit Ordinas nauwe betrokkenheid bij de ontwikkeling en het beheer van het bestaande applicatieportfolio in de afgelopen jaren.

Wekelijks worden er door TNT 3,6 miljoen bestellingen afgeleverd in meer dan 200 landen. Het bedrijf heeft voor het ondersteunen van die activiteiten een uitgebreide vervoersinfrastructuur met drie grote netwerken voor respectievelijk wegtransport, eigen vliegtuigen en honderden luchtvaartmaatschappijen die vrachtcapaciteit leveren. Binnen TNT worden deze drie netwerken qua ICT ondersteund door Express ICS, gevestigd in Duiven. Express ICS werkt al ruim 15 jaar samen met Ordina aan de vernieuwing en ontwikkeling van de cruciale systemen voor de planning van het vervoersnetwerk.

In 2004 zijn de eerste stappen gezet met het uitbesteden van het beheer van de applicaties die de aorta vormen van TNT operaties, licht Hans Slag, Development Manager International Systems van Express ICS, toe. Reden was de focus van de organisatie op vernieuwing. Op basis van service level agreements is het outsourcingtraject ingezet en gedurende het afgelopen jaar heeft Express ICS al significante voordelen ondervonden op het gebied van de optimale inzet van interne mensen en middelen voor innovatie.

Met het overnemen van het applicatiemanagement voor bedrijfskritische toepassingen zorgen we voor een verdere rationalisering van de ICT-kosten voor TNT, aldus Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter van Ordina. Ook nemen we zorgen uit handen, waardoor TNT zich kan concentreren op haar kerntaken. De lange termijn samenwerking die we met TNT hebben is een voorbeeld van het type klantrelaties waaraan wij bij voorkeur bouwen: intensief en met effect voor het succes van de klant.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4.700 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.



Ordina Beheer NV