Dienstenbond CNV

Aanvullend Sociaal Plan Media Groep Limburg 2006 05-04-2006

Onlangs is er een principe akkoord bereikt over een aanvulling op het bestaande Sociaal Plan. Deze aanvulling is van toepassing op de personeelsgroepen van wie boventalligheid dreigt in verband met de reductie van 28,8 fte in het jaar 2006 bij de Media Groep Limburg.

Een fte staat voor een fulltime functie/werkplek. Een fte kan dus meer dan 1 werkende betreffen! Het gaat in het bijzonder om een reductie van 15 fte op de redactionele afdeling van Dagblad De Limburger en het Limburgs dagblad.

De overige fte van 13,3 wordt gerealiseerd over andere afdelingen.

In de aanvullende voorwaarden wordt gesproken over een vrijwilligheidfase van vier weken waar medewerkers, die werkzaam zijn op een afdeling waar boventalligheid dreigt, gebruik kunnen maken van een zogenaamde mobiliteitspremie, een stimuleringspremie parttime werken en een (alternatieve) ouderenregeling voor 55- en 60-plussers.

Ook als uw functie uitwisselbaar is met andere functies binnen de groep die met boventalligheid worden bedreigd, kunt u gebruik maken van een vrijwillige regeling als boven omschreven. Daarmee maakt u dan plaats voor een andere collega.

Bij de (alternatieve) ouderenregeling voor zowel 55 plussers als 60 plussers kunnen 55 plussers die tot de doelgroep behoren en minimaal 10 jaar in dienst zijn in de grafische branche, in het kader van deze reorganisatie de mogelijkheid worden geboden om vrijwillig 50% te gaan werken tegen 75% van het laatstverdiende salaris en 100% pensioenopbouw. De 60 plussers kunnen onmiddellijk met Vut of prepensioen gaan en wordt de Vut of prepensioenuitkering aangevuld tot het niveau en percentage van de spilleeftijd tot maximaal anderhalf SV loon (loon naar Sociale Verzekeringen is in 2006 euro 43,680,00).

Het is ondoenlijk om het gehele Sociaal Plan in een paar zinnen uiteen te zetten. Voor de exacte regelgeving verwijs ik u daarom ook naar het Sociaal Plan.

U kunt het daarom downloaden via onze site (www.cnvdienstenbond.nl) of, als u geen toegang hebt tot het internet, bij ons een versie op papier aanvragen. Daarvoor kunt u bellen naar ons kantoor in Hilversum, telefoon 035-6460580.

We leggen u dit sociaal Plan voor met een positief stemadvies. Reorganisaties zijn niet leuk en daarom is een goed sociaal vangnet van het grootste belang. Wij denken daarin geslaagd te zijn. U kunt uw mening kenbaar maken op bijgevoegd stemformulier en wordt verzocht dit voor woensdag 12 april a.s. weer retour te zenden.

Tevreden? Overtuig dan uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap. Hij of zij kan zich aanmelden via www.cnvdienstenbond.nl of door inzending van de hierbij gevoegde aanmeldcoupon. De korting op de aanmeldcoupon is vervallen. In plaats daarvan ontvangt u een cadeaubon naar keuze van bestemming.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl