Gemeente Den Haag

Gemeente stimuleert gezond eten en voldoende beweging

Woensdag 5 april geeft de in Laak opgegroeide voetballer Ali Boussaboun (Feyenoord) de aftrap voor de HOPLA!-campagne in Laak. Dit doet hij samen met kinderen uit de wijk om 14.30 uur op het LIPA-terrein aan de Linnaeusstraat. Vrijdag 7 april start om 10.00 uur de campagne ook in Transvaal. Dirk Scheele geeft een swingend optreden met zijn liedjesband in wijkpark Transvaal. HOPLA! stimuleert ouders en kinderen van 0-6 jaar gezond te eten en voldoende te bewegen.

In Den Haag zijn ongeveer 15000 kinderen te dik. In bepaalde Haagse wijken zijn er opvallend meer kinderen met overgewicht. De campagne HOPLA! 'hopt' daarom twee jaar lang door deze zes wijken met gezondheidsachterstand. HOPLA! is vorig jaar gestart in Escamp en was daar een succes. Volgend jaar gaat HOPLA! naar de Schilderswijk en Regentes/Valkenbos.

Alle kinderen tot zes jaar uit Laak en Transvaal krijgen tijdens de campagne een HOPLA!-strippenkaart waarmee ze van april t/m juni gratis kunnen meedoen aan activiteiten in de wijk. Voorbeelden zijn een gratis les peutergym, baby/peuterzwemmen en kooklessen voor ouder en kind. In deze maanden zijn er voor de kinderen ook allerlei sport- en spelactiviteiten in de stadsdelen. Organisaties kunnen voor ouders een themabijeenkomst organiseren over (op)voeding en bewegen.

De HOPLA-campagne is onderdeel van het actieprogramma Gezond Gewicht van de gemeente Den Haag. Doel van dit programma is om het aantal kinderen met een gezond gewicht te laten toenemen. Meer informatie over HOPLA! en alle activiteiten staat op www.denhaag.nl/hopla.