Ingezonden persbericht


Nijmegen, 11 maart 2006

PERSBERICHT

'SOP III'

Literair programma: Het beste van Op Ruwe Planken!'

woensdag 5 april in Nijmegen

In den beginne was er een kleine kamer waar een negental literatuurliefhebbers bij elkaar kwam. Zij wilden starten met een nieuw literair blad; een blad voor allen, doch niet voor iedereen. In grote vertwijfeling over de naamgeving van hun schone initiatief aanschouwden zij de vloer en zagen blauwe planken. Deze planken, hoewel geverfd, zaten vol knoesten en zagen er enigszins ruw uit. En aldus geschiedde; Op Ruwe Planken was geboren.

Op Ruwe Planken, het Nijmeegse literaire open podium op papier, beleeft dit jaar haar eerste jubileum; vijf jaar vol literatuur van startende schrijvers. Dit viert ORP in samenwerking met SPC, de Studenten Programmerings Commissie. SOP's jongste aflevering is dan ook getiteld: Het beste van Op Ruwe Planken'. Wat heeft vijf jaar Op Ruwe Planken opgeleverd? Welke stukken springen eruit en is het literatuur of niet?

Het beste van Op Ruwe Planken wordt geselecteerd door literatuurcriticus en Hoogleraar Moderne Letterkunde aan de Radboud Universiteit Jos Joosten. Tijdens het programma zal ingegaan worden op zijn keuze. Wat is de waarde van het verkozen stuk en wat zegt het over de kwaliteit van Op Ruwe Planken?

SOP is een samenwerking tussen SPC, Studenten Programmerings Commissie en Op Ruwe Planken. De presentatie zal plaatsvinden op woensdag 5 april aanstaande in het cultuurcafé. De aanvang is om 20:00 uur en de toegang is geheel vrij.

Datum: Woensdag 5 april
Thema: Het beste van Op Ruwe Planken
Aanvang: 20.00u, zaal open 19.30uur
Entree: gratis
Locatie: Cultuurcafé Radboud Universiteit

Voor de pers,

Ingezonden persbericht