Gemeente Delft

Delfts cultuurprogramma Kunst in de Wijken in de spotlights tijdens Nationale Innovatieweek

Op 5 april reist de Innovatie Expres door Zuid-Holland en Zeeland en bezoekt gemeentes met innovatieve projecten. Delft is een van die gemeentes. In de VAK, centrum voor kunsten aan de Westvest 9 wordt om 10.30 uur het gemeentelijke cultuurprogramma Kunst in de Wijken gepresenteerd. Bijzondere gast bij de presentatie in Delft is staatssecretaris van cultuur Medy van der Laan.

Het gemeentelijke cultuurprogramma Kunst in de Wijken is al jarenlang een begrip in Delft. Kunstenaars maken samen met bewoners kunstprojecten in de 7 wijken van Delft. Het heeft al vele mensen enthousiast en creatief gemaakt en bewoners met elkaar in contact gebracht. Het programma legt verbanden tussen onder andere onderwijs, intergratie, kunst en cultuur. Dat is de reden dat de gemeentelijke organisatie gevraagd is om het project en de inspirerende mensen erachter te presenteren aan de busreizigers van de Innovatie Expres. Op woensdag 5 april stopt de Innovatie Expres voor de VAK aan de Westvest en worden de reizigers geïnformeerd over het cultuurprogramma. Tevens kan men kennis maken met de inspirerende mensen achter de schermen en informatie uitwisselen over de diverse projecten.

De Innovatie Expres maakt onderdeel uit onderdeel van PINGUÏNS KUNNEN VLIEGEN, titel van de Nationale Innovatieweek. De Innovatie Expres vormt het eerste gedeelte van de Nationale Innovatieweek. Vanuit de verste uithoeken van het land reizen gedurende 3 dagen verschillende expresbussen kris kras door het land op zoek naar de meest inspirerende innovatiepraktijken. Geen sector blijft onbesproken: Zorg, Veiligheid, Onderwijs, Cultuur, het Openbaar Bestuur, Welzijn en nog veel meer sectoren komen aan bod. Leren van andere sectoren is hierbij cruciaal. Rijkswaterstaat kan leren van vernieuwingen binnen het onderwijs. Een zorginstelling kan leren van innovaties bij de politie. En andersom! Het reisgezelschap van de Innovatie Expres is divers en wisselend van samenstelling. Wetenschappers, politici, burgerpanels en ambtenaren gaan mee. Zo ook scholieren, studenten, journalisten en opiniemakers.

Na 3 dagen Innovatie Expres komt heel vernieuwend Nederland op 6 april samen in Dordrecht. Op 50 locaties in het historische stadscentrum ontrolt zich voor 1500 bezoekers een veelzijdig en levendig programma met meer dan 150 verschillende programmaonderdelen. Bezoekers kunnen zich tegoed doen aan debatten, lezingen, veilingen, het Museum van Overbodig Beleid, films en documentaires, talkshows, werkgroepen, kringgesprekken, muzikale optredens en nog veel meer. Met onder meer minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold, Martin Bril, Simon Vinkenoog, Rocky Tuhuteru, Roos en SPINVIS.

Voor meer informatie over de Innovatie Expres en het Innovatie Festival: kijk op de website www.pinguinskunnenvliegen.nl. Hier kan iedereen zich gratis inschrijven als passagier van de expres en bezoeker van het festival. Wees er op tijd bij!


---
Noot voor de pers (

Gemeente Delft