Gemeente Amstelveen

Kersenbloesemfestival op 5 april 2006

Op woensdag 5 april 2006 wordt het kersenbloesemfestival (Cherry Blossom Festival) weer georganiseerd. De gemeente Amstelveen organiseert dit jaar, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, gemeente Almere, gemeente Haarlemmermeer en de Japanse Ambassade, voor de zesde maal het Cherry Blossom Festival.

De feestelijkheden beginnen met een wandeling (om 15.45 uur) van het raadhuis Amstelveen naar het bloesempark in het Amsterdamse Bos. De 400 kersenbomen die in het bloesempark staan, zijn in 2000 aan de gemeente geschonken door de Japan WomenŽs Club ter gelegenheid van de viering van 400 jaar Japans-Nederlandse betrekkingen. Er zijn optredens van de Japanse Taiko drummers van de Hanadon Group, een demonstratie Kyudo

(Japans handboogschieten) door Michi no Kai dojo. Na een welkom van de ceremoniemeester en een speech van mevrouw L. Griffith wordt er getoost met sake en volgt een speech van Professor W.R. Gulik. Om 16.15 uur wandelt iedereen terug naar het raadhuis waar de burgemeester de heer mr. J.H.C. van Zanen en de ambassadeur van Japan de heer K. Komachi een speech houden.

Amstelveen, 29 maart 2006


Noot voor de redactie,

Gemeente Amstelveen