Time : 15:42:12
Date : 16 March 2006
Sender Name: FREE RECORD SHOP BELGIUM

Ontmoet de cast van ´Buitenspel`bij Free Record Shop! Ontmoet de cast van ´Buitenspel` bij Free Record Shop!

Aartselaar, 10 maart 2006

De crew van Buitenspel ( Ilya van Maldegem, Peter Bulckaen, Willy Kabera Manzi, Joke Devynck, Ninke Gryp, Kris Piekaerts ) komt signeren bij Free Record Shop. En bovendien verwachten wij het bezoek van de regisseur van Buitenspel, Jan Verheyen.


- Waar: Waasland Shopping Center - Sint Niklaas
- Wanneer: Woensdag 5 april 2006 van 15.00u tot 18.00u

Dit naar aanleiding van de release van de film op DVD. Bij aankoop van de DVD krijg je gratis een t-shirt van buitenspel en een gesigneerde voetbal. (zolang de voorraad strekt).

Over Free Record Shop:

Free Record Shop is een toonaangevend bedrijf in de entertainment sector met ondertussen meer dan 68 winkels. Als specialist in "music, movies, games, books en more" wil Free Record Shop voor elke doelgroep de juiste entertainment producten in huis hebben. En entertainment gaat verder dan dat ... wij brengen de artiesten in onze winkels en hierdoor kunnen de klanten kennis maken met hun idool.

Dat Free Record Shop graag Vlaams talent ondersteunt, is al meermaals in het verleden gebleken.

Over buitenspel:

Elk weekend staan overal in Vlaanderen duizenden trotse en nerveuze papa's hun voetballende zonen aan te moedigen, de scheidsrechter verrot te schelden en luidop het gezag van de trainer te ondermijnen. Zo ook Bert (Filip PEETERS), die maar wat blij is dat zijn 12-jarige zoon Gilles (Ilya VAN MALDERGHEM ) een talentrijk en gedreven voetballer is.

Het was immers ooit de droom van Bert om het helemaal te maken als professioneel voetballer, een droom die door een knieblessure aan diggelen werd geslagen. Hij runt nu samen met zijn vrouw Anne (Joke DEVYNCK) een buurtwinkel en dat doet hij met meer enthousiasme dan zakelijk inzicht. Zo heeft hij een hulpje in dienst, Marc (Kris PIEKAERTS), een jongen uit een instelling in de buurt, terwijl hij zich dat eigenlijk niet echt kan permitteren.

Maar 'Marc is Marc', vindt Bert, 'en er moet toch iemand op de kleintjes passen'.

Papa Bert is niet alleen de trouwste supporter van Gilles, het is ook zijn persoonlijke trainer. Vader en zoon brengen het grootste deel van hun vrije tijd samen door, oefenend op traptechniek en speldoorzicht.

Want voor Gilles nadert een belangrijke dag: er komt een scout kijken die jonge voetballers recruteert voor het nationale jeugdelftal van de Rode Duivels.

En dàt is de droom, de ambitie van Gilles: spelen in het Koning Boudewijnstadion, als Rode Duivel.

Maar dan, totaal onverwacht, sterft Bert en het leven van Gilles stort in elkaar. Niet alleen verliest hij zijn vader, zijn vriend, zijn supporter en zijn trainer, er komen ook nogal wat financiële lijken uit de kast vallen. Onder impuls van boekhouder Joris (Peter BULCKAEN) doet Anne een poging om hun buurtwinkel te redden, maar dan moet iedereen inspringen, ook Gilles en zijn zusje Emma.

Voor Gilles wordt het een moeilijke zoektocht naar zijn plaats in het nieuwe geheel. En is er in dat nieuwe geheel nog wel ruimte voor trainingen, voetballen - en een carrière als Rode Duivel... ?

'Buitenspel' is een film over keuzes maken, over dromen, over loslaten en graag zien.

Op de uitreiking van de Joseph Plateau Prijzen 2005, ging de Publieksprijs, voor de film met het beste box-office resultaat naar Jan Verheyen voor Buitenspel.

Tijdens de signeersessies in Free Record Shop is er gelegenheid om de crew van Buitenspel te ontmoeten, te fotograferen en om de DVD te laten signeren.

Voor meer info over de Free Record Shop signeersessies, contacteer Jean-Pierre Demeuter, 0485/ 55 63 05

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL