Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 31 maart 2006

Technische briefing over brandveiligheid nieuwe AZ-stadion

Er komt een technische briefing over de brandveiligheid van het in aanbouw zijnde AZ-stadion. De openbare briefing is woensdag 5 april om 20.00 uur in de Erikszaal van Theater de Vest aan het Canadaplein in Alkmaar.

De briefing is in eerste instantie bedoeld voor leden van de Alkmaarse gemeenteraad, die vragen hebben gesteld naar aanleiding van publicaties in de media over de brandveiligheid van het nieuwe AZ-stadion. Uiteraard zijn ook vertegenwoordigers van de media welkom.

Het college van burgemeester en wethouders hecht eraan uitvoerig en zo spoedig mogelijk te voorzien in de bij raadsleden en andere belangstellenden gerezen behoefte aan nadere uitleg over de brandveiligheid van het nieuwe AZ-stadion. Die behoefte is ingegeven door publicaties in de media naar aanleiding van het rapport Suurenbroek Consultancy, dat ingaat op de veiligheid van het AZ-stadion.

Hoewel dit rapport in de ogen van het college van burgemeester en wethouders in geen enkel opzicht de toets der kritiek kan doorstaan en het derhalve geen deel uitmaakt van het dossier voor de bouw van het nieuwe AZ-stadion, zullen dit rapport en andere relevante stukken voor leden van de raad en vertegenwoordigers van de pers ter inzage worden gelegd. Vanaf woensdagmiddag 14.00 uur kunnen raadsleden en mediavertegenwoordigers daartoe terecht in het Stadhuis aan de Langestraat.

Tijdens de technische briefing in de Vest zal een aantal ter zake kundige ambtenaren een toelichting geven op de veiligheidssituatie van het in aanbouw zijnde stadion en is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan de deskundigen. Ook burgemeester Van Rossen en wethouder Van Vliet zullen aanwezig zijn.

De aanstaande briefing geeft een vervolg aan de brief die het college van burgemeester en wethouders woensdag 29 maart heeft geschreven aan de leden van de Alkmaarse gemeenteraad.