Persberichten district Rijn & Venen, 08.30 uur

Utrecht, 05-04-2006

Snelheidscontrole

BREUKELEN Op de Kortrijk hield de politie dinsdag van 07.30 tot 8.15 uur een snelheidscontrole. Tien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij sneller dan 60 km/uur reden. De hoogste gemeten snelheid was 99 km/uur. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat zij geen rijbewijs bij zich hadden en één omdat deze geen gordel om had.

KOCKENGEN Van 15.15 tot 17.15 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N401. In totaal passeerden 1400 voertuigen de radar van de politie en reden 65 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 109 km/uur.

Venten zonder vergunning

MAARSSEN - Een 17-jarige jongen en meisje uit Almere hebben dinsdag een bekeuring gekregen voor venten zonder vergunning. Omstreeks 17.50 uur belden bewoners van de Reigerskamp naar de politie omdat het duo kaarten verkocht voor vakanties voor gehandicapte kinderen. Omdat de stichting die deze kaarten uitgeeft geen vergunning heeft aangevraagd of gekregen bij de gemeente en ook niet bij het Centraal Bureau Fondsenwerving geregistreerd staat, heeft de politie de verkopers bekeurd.

Controle sluipverkeer

MONTFOORT Op de Achthoven west Slotlaan hield de politie na klachten van omwonenden een controle op sluipverkeer. Tussen 16.45 en 17.45 uur negeerden 10 weggebruikers de geslotenverklaring. Zij kregen allen een bekeuring.

Negeren waarschuwing

MAARSSEN - Een 20-jarige man uit Maarssen is bekeurd voor het drinken van alcohol op het Harmonieplein.

Surveillerende agenten spraken omstreeks 20.00 uur een grote groep jeugd aan die op het plein stond te praten. In het midden stond een fles alcoholhoudende drank die van niemand zou zijn. De agenten gooiden de fles daarom maar weg en waarschuwden de jongeren dat het verboden was om alcohol op de openbare weg te drinken. Even later zag een medewerker van cameratoezicht dat de 20-jarige Maarssenaar zich niets van die waarschuwing aantrok en uit een blikje bier stond te drinken. De agenten liepen weer terug en bekeurden hem.

Rijbewijs kwijt

WILNIS - Met 730 ug/l in zijn lichaam, is een 35-jarige man uit Breukelen aangehouden achter het stuur van zijn auto.

De man werd omstreeks 23.00 uur gecontroleerd op de Mijdrechtse Dwarsweg en omdat hij een beetje vreemd reed, besloten de agenten hem aan een blaastest te onderwerpen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken om nog te mogen rijden en dus werd hij aangehouden. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 730 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 9 uur en proces-verbaal is opgemaakt.