Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 091 JAB
Datum: 4 april 2006

Uitbreiding bedieningstijden 3 bruggen Prinses Margrietkanaal op zondag

De bedieningstijden van de bruggen Spannenburg, Uitwellingerga en Oude Schouw over het Prinses Margrietkanaal zijn uitgebreid. In de periode van april tot en met oktober worden ze op zondag ook bediend tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 16.15 en 17.15 uur.

Het scheepvaartverkeer op het Prinses Margrietkanaal neemt zienderogen toe. Vooral gedurende het zomerseizoen varen er in het weekend veel recreanten op het drukste deel tussen Lemmer en Grou. Tijdens de pauzes op zondag hopen de zeiljachten zich op bij de bruggen, waardoor de beroepsvaart - die onder een gesloten brug door kan-, hinder ondervindt. Hierdoor kan de nautische veiligheid in het gedrang komen. De maatregel om de bedieningstijden van de bruggen Spannenburg, Uitwellingerga en Oude Schouw op zondag te verruimen is dan ook bedoeld om het scheepvaartverkeer vlot en veilig af te wikkelen.

Deze maatregel staat overigens los van de overige ontwikkelingen met betrekking tot brugbedieningstijden. Gedeputeerde T. Baas: "We streven nog steeds naar uniforme bedieningstijden voor alle bruggen en sluizen in Fryslân en de afschaffing van het brug- en sluisgeld. Hierover wordt met diverse partijen dit jaar overleg gevoerd."


---- --