Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 089
Datum: 5 april 2006

Positieve provinciale aanbeveling
voor twee projecten impuls stedelijke vernieuwing

Gedeputeerde Staten hebben een positieve beoordeling meegegeven voor subsidie uit het landelijke Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) voor twee projecten: het project 'Gedempte Molenwijk in Heerenveen en locatie 'De Takomst' in Skarsterlân. De gemeenten hebben respectievelijk E 300.000 en E 400.000 aangevraagd bij het ministerie van VROM. Uit het provinciale ISV budget zal daarnaast een bedrag van E 120.000 worden gereserveerd als cofinanciering voor deze twee projecten.

Het project van Heerenveen betreft het plan Centrum West waar woningen, parkeerruimte en bedrijfsgebouwen zijn geprojecteerd. Het nieuwe plan zal zorgvuldig worden ingepast in de openbare ruimte. Het project van de gemeente Skarsterlân betreft de locatie 'De Takomst' in St. Nicolaasga, waar wordt gewerkt aan een nieuwe invulling met (zorg)woningen en een voorziening voor sociale, maatschappelijke en medische functies.

Voor fase II van het ISV-traject, dat loopt van 2005-2009, is landelijk E 10 miljoen beschikbaar in het zogeheten Impulsbudget. Volgens afspraak wordt dat bedrag op basis van de ISV-verdeelsleutel over de provincies verdeeld. Voor de toekenning van subsidie door VROM is het een voorwaarde dat de provincie de projecten positief beoordeelt.


---- --