Fortis-managers helpen VMBO-leerlingen op weg

Fortis foundation nederland

Fortis-managers helpen VMBO-leerlingen op weg

Ruim 600 leerlingen van 5 VMBO-scholen uit het hele land nemen vandaag deel aan TheNextStep in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam, waar 350 medewerkers van Fortis Nederland hen spelenderwijs voorbereiden op een volgende stap in hun (school)loopbaan. Het evenement markeert de samenwerking tussen Fortis en de VMBO-scholen, als onderdeel van de maatschappelijke programma's van Fortis Nederland. Uitgangspunt is dat niet alleen de samenleving, maar ook Fortis zelf profiteert van de samenwerking. Zo helpen de medewerkers van Fortis Commercial Banking en Fortis MeesPierson die vandaag meedoen, niet alleen de jongeren op weg, maar werken ze tegelijk aan een betere onderlinge samenwerking.

Het evenement wordt georganiseerd door Fortis Foundation Nederland, dat dit jaar haar vijfjarig bestaan viert. Fortis Foundation Nederland coördineert de inzet van Fortis-medewerkers voor de maatschappelijke programma's van Fortis in Nederland. Sinds haar oprichting in 2001 hebben zo'n 11.000 Fortis-medewerkers vrijwillig hun kennis en kunde ingezet voor de samenleving.

Het lustrum werd officieel geopend met een 'community breakfast', waar managers en bestuurders uit het Rotterdamse bedrijfsleven, de overheid en het maatschappelijke veld afspraken maakten over meer samenwerking bij de inzet voor kansarme jongeren in de Rotterdamse samenleving. Een van de deelnemers was Steven van Eijck, kabinetsadviseur jeugdbeleid en voorzitter van de Economic Development Board Rotterdam.

Vanaf 2006 zijn de maatschappelijke programma's van Fortis Foundation vooral gericht op het duurzaam versterken van jongeren. De samenwerking met het VMBO is niet eenmalig. Met de vijf deelnemende scholen (Meridiaan College 't Hooghe Landt uit Amersfoort, Bredero College uit Amsterdam, Prisma College uit Breda, CSG Calvijn uit Rotterdam en IMC uit Rijswijk) gaat Fortis een structurele samenwerking aan gericht op het vergroten van de kansen voor deze groep jongeren.

Daarnaast maakt Fortis zich sterk voor jongeren in de jeugdzorg, onder andere door samen te werken met jeugdzorginstellingen en het steunen van de Nationale Jeugdzorgprijzen. Op 8 juni, tijdens het lustrumcongres over maatschappelijk ondernemen, zal Fortis haar plannen op het gebied van jeugdbeleid presenteren.

Voor informatie:

Femke Zwaal 06-54923460
22)
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39 miljard (28/02/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com