Persberichten district Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 05-04-2006

Controle scooters

VIANEN- Op dinsdag werd een bromfiets- verkeerscontrole gehouden op Het Slijk.

In totaal werden 22 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet kunnen tonen van verzekeringspapieren, onjuiste verlichting en het hebben van een te groot vermogen.

Een persoon reed op een gestolen bromfiets. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tevens werd een Quad ingenomen. De bestuurder had deze vierwieler niet verzekerd en was niet in het bezit van een rijbewijs.

Inbreker?

IJSSELSTEIN- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk wilde inbreken. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat mogelijk zou worden ingebroken in een woningen aan de Panoven. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een 43-jarige man uit IJsselstein aan. Van getuigen werd gehoord dat de man over schuttingen was geklommen en door tuinen was gelopen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding letsel

IJSSELSTEIN- Op dinsdagochtend raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 07.20 uur reed een 14-jarige fietser uit IJsselstein over de Hogebiezen. Een 19-jarige automobilist uit IJsselstein zag kennelijk de fietser over het hoofd en fietser werd aangereden. De 14-jarige buitelde over de motorkap en liep daarbij een hersenschudding op.

Gestolen bromfiets
VIANEN- Op dinsdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij een gestolen bromfiets in zijn bezit had. Omstreeks 15.15 uur zagen agenten een 16-jarige jongen uit Vianen met twee vrienden lopen over de Helsloitstraat. Even daarvoor was bij de politie de melding binnengekomen dat een bromfiets in een tuin was neergezet en dat hierbij drie jongens waren weggelopen. De 16-jarige bleek de eigenaar te zijn van de bromfiets. Omdat de bromfiets als gestolen te boek stond werd de jongen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.