Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Verdachte Edenaren weer op vrije voeten

Publicatiedatum: 5-4-2006 9:11:43

Ede - De twee Edenaren van 18 en 20 jaar die in de nacht van maandag op dinsdag door de politie waren aangehouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij een inbraak zijn weer op vrije voeten. Van de twee mannen kon na onderzoek niet worden aangetoond dat ze daadwerkelijk bij een inbraakpoging waren betrokken. Bovendien bleek de aangetroffen schade een gevolg te zijn van een eerdere inbraakpoging. Beide Edenaren kon dus niets strafbaars verweten worden. De twee zijn daarop direct vrijgelaten.
Beveiligingsmedewerkers hadden het duo in de nacht van maandag op dinsdag op een bedrijventerrein aan de Frankeneng zien lopen. De twee zouden op de vlucht zijn geslagen bij het zien van de beveiligers en lieten daarbij een auto achter. Toen de Edenaren korte tijd later bij de auto terug kwamen werden ze door de politie aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 5-4-2006 9:10:26

Oosterbeek - Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een auto op de kruising van de Veritasweg met de Stephanieweg in Oosterbeek is dinsdag een zestienjarige jongen uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer is met een verwonding aan het been naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding gebeurde rond half zes in de namiddag, toen het slachtoffer op zijn bromfiets vanaf de Utrechtseweg de Veritasweg in reed. Op de kruising met de Stephanieweg ging het mis: daar kwam van rechts een auto, bestuurd door een 32-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer. Beiden konden een aanrijding niet meer voorkomen en botsten op elkaar. De automobilist kwam met de schrik vrij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elektrozaak getroffen door ramkraak

Publicatiedatum: 5-4-2006 9:09:54

Barneveld - Een elektrozaak aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld is woensdagochtend vroeg getroffen door een ramkraak. Rond half vier in de ochtend werd de gevel van het bedrijf geramd door een auto, waarna volgens getuigen enkele mannen kans zagen er met een onbekende hoeveelheid apparatuur vandoor te gaan. Door de daders werd de auto, waarmee de pui geramd werd, achtergelaten. De gewaarschuwde politie heeft nog vergeefs in de omgeving naar de daders gezocht. Bij de ramkraak ontstond aanzienlijke schade in het winkelpand. De politie stelt een nader onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Doorwerther raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 5-4-2006 9:09:18

Oosterbeek - De Renkumse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs afgenomen van een 22-jarige automobilist uit Doorwerth. De man, een zogenoemd beginnend bestuurder, werd omstreeks vijf uur in beschonken toestand achter het stuur aangetroffen op de Mariendaal in Oosterbeek. De politie was al eerder getipt door andere weggebruikers, die de man slingerend over de A325 van Nijmegen richting Arnhem hadden zien rijden en het kenteken van de wagen doorgaven. Surveillerende agenten zagen de bewuste auto even later rijden in Oosterbeek en lieten de bestuurder stoppen. Bij de Doorwerther werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,94. Voor beginnende bestuurder geldt sinds begin dit jaar een limiet van 0,2 promille. Daar zat de Doorwerther ruim boven. Reden waarom de politie het rijbewijs van de man invorderde.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606