Gemeente Deventer

Week 14, 4 april 2006

RUIM 6,3 MILJOEN BESCHIKBAAR VOOR STEDELIJKE VERNIEUWING

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer stelt de gemeenteraad voor ruim 6,3 miljoen euro te bestemmen voor stedelijke vernieuwing. Het grootste deel van het geld komt van het rijk; het college wil er uit eigen middelen nog eens 450.000 euro aan toevoegen. De middelen zijn beschikbaar voor de jaren 2006 tot en met 2009.

Het grootste deel van het geld, ruim 3,9 miljoen euro, is bestemd voor de herstructurering van Rivierenwijk en Keizerslanden. De corporaties die in die wijken actief zijn, bereiden grote plannen voor waarbij de komende jaren honderden woningen worden gesloopt en evenveel nieuwe woningen worden gebouwd. Ook in het openbare gebied moeten grote investeringen worden gedaan. De gemeente wil daar samen met de corporaties veel geld in steken.

Er is geld beschikbaar voor een aantal projecten dat in uitvoering is of binnenkort in uitvoering komt. Het gaat daarbij onder meer om projecten als de Driebergenbuurt en het Hoornwerk. Ook is geld beschikbaar om een tekort af te dekken in de ontwikkeling van de Kop van de Boxbergerweg. Verder is geld gereserveerd voor werkzaamheden aan het Overijssels Kanaal en voor het project Wonen boven Winkels, waarmee het wonen in de historische binnenstad wordt bevorderd.

Monumentenzorg en archeologie

Archeologie is een steeds belangrijker factor bij de planontwikkeling, zeker in een historische stad als Deventer. Voor onderzoek is een bedrag van 150.000 euro beschikbaar. Ook voor gemeentelijke monumenten en onderhoud aan rieten daken reserveert de gemeente een fors bedrag: 450.000 euro voor een periode van vier jaar.

Publicatiedatum: 5-4-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 5 april 2006