Digitale Gemeente Houten

Modelbouwclub een feit

woensdag 5 april 2006 - Bron: Trefpunt

HOUTEN De oprichting van Modelbouwclub WCRC Drivers Het Rond is een feit. Op de eerste bijeenkomst, jongstleden zaterdag op industrieterrein Doornkade, toonden leden en belangstellenden van andere clubs hun spectaculaire stunts op de off-roadbaan en op de losse schansen. Ook over de publieke belangstelling viel niets te klagen.

Dankzij een flink aantal Houtense bedrijven kon vrijdag het terrein voor de model-races geschikt worden gemaakt. Er moest flink wat grondwerk worden verzet en bovendien regende het. Gelukkig brak op de racedag zelf de zon geregeld door. Om elf uur startte het bashen: vrij rijden met de afstand gestuurde autos. Vanaf half twee s middag begonnen de races. Helaas op een wat smalle baan. Organisator Mario van Emrik: Dat is het eerste dat we vandaag hebben geleerd: voor een spannende race hebben we meer breedte nodig. Het belangrijkste doel is echter bereikt: we gaan vanaf vandaag als club verder met het promoten van modelbouw in de gemeente, met ondersteuning van de omliggende clubs. Onze specialiteit is het ondersteunen van het rijdend materiaal: nitro, benzine of elektro, groot of klein, jong of oud, binnen of buiten en on-off-road. Het maakt niet uit, bij ons komt het in het programma voor. Als de club groeit, verwacht ik ook ander rollend materieel, zoals vrachtwagen of tanks. Zaterdag 29 april presenteren we ons in het Koninginnedagprogramma, bij de Kooikersplas. Dan staan de boten centraal.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).