UJG laat advocatenkantoren links liggen

UTRECHT, 20060405 -- Marktleider UJG heeft besloten om geen diensten meer te verlenen aan de advocatuur. Vanaf vandaag vallen advocatenkantoren niet meer binnen de doelgroep van de juridische dienstverlener.


De reden erachter is dat het bedienen van de advocatuurmarkt de onafhankelijkheid en integriteit van UJG bedreigt. Bas Siemer, directeur van UJG: "Integriteit is de belangrijkste waarde van UJG. Momenteel betrekt UJG steeds meer advocaten als interim bedrijfsjurist voor de eigen organisatie en voor haar opdrachtgevers via werving en selectie. Enerzijds zie je een trend dat advocaten het bedrijfsleven in willen; anderzijds zijn veel bedrijven op zoek naar bedrijfsjuristen met een achtergrond in de advocatuur."

Met een krapper wordende arbeidsmarkt is het succesvol opsporen en aantrekken van juridische professionals uitermate belangrijk. UJG gaat de advocatuur uitsluitend gebruiken als bron voor nieuwe juristen. Daarbij is UJG het enige bureau in haar soort dat deze stellingname kiest. Siemer: "Wij kunnen het niet meer met droge ogen verkopen dat wij én werken voor advocatenkantoren en daarnaast werven binnen de advocatuur, voor het bedrijfsleven. We zien om ons heen dat dat op veel plaatsen wel gebeurt. Dit past niet in onze wens om met onze opdrachtgevers relaties voor de lange termijn op te bouwen. Daarom trekken wij ons terug uit die markt."

UJG blijft zich richten op organisaties binnen de profit en non-profit. Ook de samenwerking met Velo Advocaten blijft bestaan.




Ingezonden persbericht