Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 april 2006

't Heerlijk buiten van Maastricht
Aanleg golfbaan op De Dousberg te Maastricht van start

Op 23 maart jl. zijn de eerste graafmachines begonnen met het grondwerk voor de aanleg van de golfbaan op De Dousberg. Hiermee is de daadwerkelijke ontwikkeling gestart van een grootschalige leisure-ontwikkeling met huurappartementen op een terrein van circa 115 hectare. Het project, dat zich uitstrekt over zowel Nederlands als Belgisch grondgebied, is een ontwikkeling van BPF Bouwinvest, de vastgoedonderneming van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (BPF Bouw).

De golfbaan op De Dousberg, die de naam Maastricht International Golf krijgt, bestaat uit een 18 holes championshipbaan en een 9 holes par 3 baan. De baan is een ontwerp van Gaunt en Marnoch, een Engels golfbaanarchitectenbureau, dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Daarnaast komt er een driving range met circa 60 afslagplaatsen. De golfbaan krijgt een Limburgs karakter met zijn natuurlijke glooiing en beplanting die kenmerkend is voor het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Tijdens het spelen passeer je meermalen de grens tussen Nederland en België. De exploitatie van de golfbaan komt in handen van de Golf Management Group (GMG).

't Heerlijk buiten van Maastricht
De golfbaan maakt deel uit van het mixed use project De Dousberg dat aan de westelijke rand van de stad Maastricht wordt ontwikkeld. Wonen, recreëren, sportieve inspanning, rust en ontspanning en culinair genieten, dat is De Dousberg in een notendop. Er komt een 4-sterren hotel met circa 100 kamers, congresfaciliteiten en horecagelegenheden. Verder komen er 255 vakantieappartementen, 135 huurappartementen en een health & racketcentre. Architect van het stedenbouwkundige ontwerp voor De Dousberg is architectenbureau Soeters Van Eldonk Ponec uit Amsterdam. De RO groep uit Maastricht is als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij de verdere ontwikkeling van het project. Als aannemer voor de aanleg van de golfbaan is het bedrijf Mourik uit Echt aangetrokken.

Meer informatie over De Dousberg kunt u vinden op www.dedousberg.nl



Ingezonden persbericht