Ingezonden persbericht


Tweede editie Bouw & ICT doorslaand succes

ICT in de bouw is een hot item. Dit blijkt uit de bezoekersaantallen van de vakbeurs Bouw & ICT 2006, die VNU Exhibitions op 29 en 30 maart organiseerde in de Jaarbeurs in Utrecht. 2.824 geïnteresseerden bezochten de ruim 70 stands. De tweede editie van Bouw & ICT is dan ook een doorslaand succes geworden. De exposanten beoordeelden de beurs gemiddeld met het cijfer 7,1.

In 2005 vond de eerste editie van Bouw & ICT gelijktijdig met de internationale Bouwbeurs plaats. Dit jaar stond de beurs op zichzelf. In één jaar tijd is de beurs uitgegroeid tot het grootste en meest representatieve vakevenement voor ICT in de bouw. Opvallend was dat dit jaar met name woningcorporaties - met twaalf procent - een groot gedeelte van de bezoekers uitmaakten. Deze doelgroep was, na de hoofdaannemers met negentien procent, het sterkst vertegenwoordigd.

Het niveau van de bezoekers van Bouw & ICT 2006 was hoog. Zo is 59 procent eind/medebeslisser bij inkoopprocessen, terwijl nog eens 31 procent hier een adviserende rol in speelt. Driekwart van de bezoekers was voor het eerst aanwezig op Bouw & ICT. Het lijkt erop dat de vakbeurs met zijn brede aanbod een nieuwe doelgroep heeft aangeboord.

Bevalt prima

Antoon Veldhuis, Hoofd Verkoop & Marketing bij DataBalk, is zeer tevreden over het karakter van de beurs en over de bezoekers. "Voorheen stonden we altijd op de Bouwbeurs. Dit jaar staan we voor het eerst op Bouw & ICT en het bevalt ons prima. Deze beurs richt zich duidelijk op ICT en daar ligt ook de interesse van de bezoekers. We zijn hier niet zozeer aanwezig om leads te genereren, maar eerder om onze doelgroep demo's te geven van ons informatie- en transactiesysteem Pharos. Dit systeem biedt waardevolle ondersteuning voor woningcorporaties."

Wim van de Water, vicevoorzitter van NetwIT: "Deze beurs is voor ons een feest van herkenning. We hebben het gevoel dat alle 1.300 bezoekers op de eerste beursdag bij ons op de stand zijn geweest. Voor NetwIT, dat zich als platform richt op ICT'ers bij woningcorporaties, is dit een unieke gelegenheid. We hebben dan ook veel positieve reacties gekregen en een groot aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Daarnaast troffen we veel bestaande leden en andere belangstellende bezoekers. Volgend jaar staan we er zeker weer. Gezien de enthousiaste reacties van onze relaties en de enorme toeloop, nemen we dan een grotere stand!"

Combinatie interessant

"Sinds twee jaar staan we op Bouw & ICT", zegt Ferdinand Bouwkamp, Sales Consultant bij Kooijman Software. "Bouw & ICT is ook zeker interessant door de combinatie van beurs en seminars. Daarnaast treffen we hier een groot deel van onze doelgroep, die onder andere bestaat uit architecten en installatie- en bouwbedrijven. Deze beurs biedt voor elk wat wils en dat vertaalt zich in een gemêleerd publiek."

Projectmanager Paul Verdult van VNU Exhibitions is erg enthousiast over de eerste resultaten. "Het feit dat we zonder de Bouwbeurs in staat zijn gebleken een volwaardig evenement neer te zetten, bevestigt dat we met Bouw & ICT op de goede weg zijn. Een centraal en representatief platform werd tot voor kort gemist. Met Bouw & ICT maken we een einde aan de versnippering van ICT binnen de bouwmarkt. Hiermee neemt VNU Exhibitions een belangrijke sta-in-de-weg voor ketenintegratie weg."

"Verdult: " We zijn niet alleen tevreden over het aantal bezoekers, maar ook over de kwaliteit van de bezoekers. Daarnaast waren de bezoekers erg positief over het beursaanbod. Bijna 60 procent gaf aan dit goed of zelfs uitstekend te vinden. De tevredenheid van standhouders blijkt onder meer uit het feit dat meer dan de helft van de exposanten zich al tijdens de beurs hebben ingeschreven voor hun deelname aan Bouw & ICT 2007."

De volgende editie van Bouw & ICT vindt plaats van 7 t/m 9 februari 2007, opnieuw in de Jaarbeurs in Utrecht. Geïnteresseerden in deelname kunnen voor meer informatie terecht op www.bouw-en-ict.nl en/of contact opnemen met Siegrid Hampsink van VNU Exhibitions Europe, telefoonnummer 030-295 28 35.

.-.-.-.-.