Fortis Bank

Published: 17:45 05.04.2006 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis stelt benoeming voor van Clara Furse en Reiner Hagemann als niet-uitvoerende bestuursleden

De Raad van Bestuur van Fortis heeft op 5 april besloten op de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van 31 mei Clara Furse en Reiner Hagemann voor te dragen als niet-uitvoerende bestuursleden, beiden voor een zittingstermijn van drie jaar.

Clara Furse (49) heeft zowel de Britse als de Canadese nationaliteit. Zij behaalde haar bachelorgraad aan de London School of Economics, en is sinds begin 2001 bestuursvoorzitter van de London Stock Exchange. Daarvoor was zij vijftien jaar werkzaam bij UBS. Daar bekleedde zij diverse belangrijke functies, als laatste die van Managing Director voor de internationale futures- en optie-activiteiten van UBS. Clara Furse is daarnaast ook lid en Deputy Chairman geweest van het bestuur van Liffe. Zij was Group Chief Executive van Credit Lyonnais Rouse van 1990 tot 1999.

Reiner Hagemann (58) heeft de Duitse nationaliteit. Hij studeerde economie in Kiel en Freiburg en heeft een doctorsgraad in openbare financiën. Na een jaar als management consultant bij McKinsey heeft hij zijn verdere loopbaan gewijd aan Allianz Groep. Vanaf 1995 tot zijn vertrek in 2005 was hij CEO van de niet-levenactiviteiten en lid van het bestuur van de houdstermaatschappij Allianz AG. Dr Hagemann heeft daarnaast ook uitgebreide ervaring als niet-uitvoerend bestuurslid van diverse ondernemingen.

Mits goedkeuring door de aandeelhouders van de (her)benoemingen zoals die door de Raad van Bestuur van Fortis op 8 maart en 5 april zijn voorgesteld, bestaat de Raad van Bestuur per 31 mei 2006 uit Maurice Lippens (Belgische nationaliteit), voorzitter; Jan Slechte (Nederlands), vice-voorzitter; Philippe Bodson (Belgisch); Richard Delbridge (Brits); Clara Furse (Brits); Reiner Hagemann (Duits); Jan-Michiel Hessels (Nederlands); Jacques Manardo (Frans); Aloïs Michielsen (Belgisch); Ronald Sandler (Duits); Rana Talwar (Indiaas); Piet Van Waeyenberge (Belgisch); Klaas Westdijk (Nederlands) - allen niet-uitvoerend bestuurslid - en Jean-Paul Votron (Belgisch), CEO.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 38,3 miljard (31/03/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0) 2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 20

BIJLAGE : CV van Clara Furse en Reiner Hagemann

Clara Furse (49) heeft zowel de Britse als de Canadese nationaliteit. Zij behaalde haar bachelorgraad aan de London School of Economics.

Clara Furse begon haar loopbaan als goederen- en grondstoffenmakelaar bij Heinold Commodities Ltd en werkte daar van 1979 tot 1982. Na een korte periode bij Dean Witter Reynolds Overseas, vervoegde zij Philips and Drew, het latere UBS. Daar werd zij benoemd tot Director in 1988, Executive Director in 1992, Managing Director in 1995 en hoofd internationale futures- en optie-activiteiten in 1996. Clara Furse was van 1990 tot 1999 bestuurslid en Deputy Chairman van Liffe.

In 1998 verruilde Clara Furse haar laatste functie bij UBS voor de positie van Group Chief Executive bij Credit Lyonnais Rouse, waar zij een belangrijke reorganisatie en structuurwijziging doorvoerde. Zij was daarbij verantwoordelijk voor de integratie van de productlijnen van Rouse in Credit Lyonnais UK.

Clara Furse is sinds februari 2001 Chief Executive van de London Stock Exchange.

Zij is bestuurslid van Euroclear plc en LCH.Clearnet. Zij is tevens lid van de adviesraad van de Prince's Trust, 'Companion' van het Chartered Management Institute, lid van de President's Committee van de Confederation of British Industry (CBI), alsook lid van de Guild of International Bankers.


+++++++

Reiner Hagemann (58) heeft de Duitse nationaliteit. Hij studeerde economie in Kiel en Freiburg en heeft een doctorsgraad in openbare financiën van de universiteit van Freiburg.

Reiner Hagemann begon zijn carrière als managementconsultant bij McKinsey in 1976. In 1977 maakte hij de overstap naar Allianz, waar hij zich in eerste instantie toelegde op vastgoedverzekeringen. Hij werd hoofd van de vastgoedafdeling van Allianz Frankfurter Versicherungs-AG in 1979 en directeur van de vastgoedafdeling van Allianz Versicherungs-AG (München) in 1982. In 1987 trad hij toe tot het bestuur van laatstgenoemd concern, waar hij eindverantwoordelijk was voor vastgoed-, transport- en machinebreukverzekeringen.

Vanaf 1991 gaf Reiner Hageman als hoofd van de verkoopafdeling leiding aan het distributienetwerk van ruim 10.000 eigen en onafhankelijke tussenpersonen voor leven- en niet-levenverzekeringen in Duitsland. Vervolgens was hij van 1995 tot zijn vertrek bij Allianz in 2005 CEO van de niet-levenactiviteiten en lid van het bestuur van de houdstermaatschappij Allianz AG.

Reiner Hagemann is tevens lid van de raad van commissarissen bij diverse bedrijven, en kan bogen op een uitgebreide ervaring als niet-uitvoerend bestuurder.

Reiner Hagemann is momenteel niet-uitvoerend bestuurder bij EON Energie AG en Schering AG en is voorzitter van het Duitse college van advies van Cerberus Capital Management.