MGM Networks en Liberty Global's Chellomedia gaan een .......

Metro-goldwyn-mayer inc.

MGM Networks en Liberty Global's Chellomedia gaan een joint venture aan

CANNES, Frankrijk, April 5 /PRNewswire/ --


- Vernieuwende samenwerkingsverband om het MGM-kanaal, ingesproken in de eigen taal, te lanceren op de kabel en de DTH systemen (satelliet-televisie) in heel Midden- en Oost-Europa.

De wereldwijde aanbieder van filmkanalen MGM Networks, een divisie van Metro-Goldwin-Mayer Studios Inc. , en Chellomedia, een divisie van Liberty Global, hebben aangekondigd dat zij hun krachten hebben gebundeld om het MGM-kanaal te lanceren in heel Midden- en Oost-Europa. In de voorwaarden van de overeenkomst is vastgesteld dat de twee bedrijven een joint venture vormen op fifty-fifty basis, die gericht zal zijn op de distributie van het MGM-kanaal op de kabel en de DTH systemen in de hele regio. Dit werd vandaag medegedeeld door Bruce Tuchman, onderdirecteur van MGM Networks en Shane O'Neill, directeur van Chellomedia.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20011119/MGMLOGO)

"Door samen te werken met Chellomedia en Liberty Global bevinden wij ons in de unieke en gunstige positie van op één lijn te staan met veruit de grootste aanbieder van breedbandkabel en DTH in de regio", zei Tuchman. "Met de ongeëvenaarde leiderspositie van onze partners in Midden- en Oost-Europa, voorzien wij dat het MGM-kanaal daar snel een begrip zal worden en vanaf de lancering zowel analoog als digitaal breed zal worden gedragen."

"Deze joint venture biedt een unieke mogelijkheid om onze programmeringsactiviteiten in Midden- en Oost-Europa te versterken", zei Shane O'Neill, directeur van Chellomedia en hoofd strategisch beleid van Liberty Global. "De naam MGM draagt een erfenis met zich mee van films van topkwaliteit en wij zijn erg blij geassocieerd te worden met de merknaam. Deze overeenkomst zal bijdragen tot het uitbreiden van zenders van Chellomedia en bouwt voort op de kracht van onze zenderdistributie, terwijl het ook erkent dat wij over de capaciteiten beschikken om iets voor de klanten in dit deel van Europa te betekenen. Wij zijn er zeker van dat deze zender een waardevolle bijdrage zal leveren aan de programma's van de grootste zenders in de regio."

Onder de nieuwe joint venture zal het MGM-kanaal eerst gelanceerd worden in de Tsjechische Republiek, Slowakije en Hongarije in het najaar van dit jaar. Daar komt nog bij dat er plannen in de maak zijn om de diensten uit te breiden naar Roemenië en Slovenië in de lente van 2007. Het MGM-kanaal zal worden aangepast aan de talen die gesproken worden in deze gebieden.

Aangepaste versies van het MGM-kanaal zijn op dit moment beschikbaar in meer dan 110 landen en gebieden wereldwijd.

Over MGM Networks

MGM Networks beheert de belangen van Metro-Goldwin-Mayer Studios Inc. in MGM-handelsmerk networks, Hollywood film studio joint venture channels en programmeringsdiensten die markten beslaan verspreid door heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Oceanië en Afrika. Metro-Goldwyn-Mayer Inc., moederbedrijf van Metro-Goldwin-Mayer Studios Inc. , bezit het grootste moderne filmarchief ter wereld met ongeveer 4000 titels en meer dan 10.400 episodes van televisieprogrammering. Haar filmarchief heeft 208 Academy Awards gekregen, één van de grootste Academy Awards winnende collecties ter wereld, met o.a. "James Bond, Pink Panther en Rocky". MGM is eigendom van een investeringsconsortium, bestaande uit Sony Corporation of America, de Providence Equity Partners, Texas Pacific Group, Comcast Corporation en DLJ Merchant Banking Partners. Voor meer informatie, zie www.mgm.com.

Over Metro-Goldwyn-Mayer Inc.

Metro-Goldwyn-Mayer Inc. speelt via haar dochtermaatschappijen een actieve rol in de wereldwijde productie en distributie van speelfilms, televisieprogramma's, homevideo's, interactieve media, muziek en gepatenteerde waren. De maatschappij bezit het grootste archief aan moderne films ter wereld. Deze omvat ongeveer 4000 titels. De operationele ondernemingen zijn: Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., United Artists Films Inc., MGM Television Entertainment Inc., MGM Networks Inc., MGM Distribution Co., MGM International Television Distribution Inc., Metro-Goldwyn-Mayer Home Entertainment LLC, MGM ON STAGE, MGM Music, MGM Consumer Products en MGM Interactive. Daar komt nog bij dat MGM eigendomsbelangen heeft in internationale televisiezenders in bijna 110 landen. Onder de supervisie van Harry Sloan, de nieuwe voorzitter en bestuursvoorzitter, blaast MGM alle sectoren van de maatschappij nieuw leven in, met als resultaat dat de studio nu wordt omschreven als een onafhankelijke, verticaal geïntegreerde multimedia maatschappij. De eigenaren van MGM zijn momenteel: Providence Equity Partners (29), Texas Pacific Group (21), Sony Corporation of America (20), Comcast (20), DLJ Merchant Banking Partners (7) en Quadrangle Group (3). Voor meer informatie, zie www.mgm.com.

Over Chellomedia

Chellomedia is de informatiedivisie van Liberty Global die zich op de Europese markt richt en een toonaangevende internationale distributeur van zenders, informatie en videodiensten. Zij bezit en distribueert op dit moment 14 merkgebonden tv-zenders, on Demand en internationale interactieve diensten evenals een portfolio van media-investeringen. Haar operationele maatschappijen en zakelijke ondernemingen bestaan uit: Wereldwijde thematische zenders (Extreme Sports Channel, de zenders van Zone Vision Networks), regionaal ingestelde zenders (Chellomedia Iberia (Multicanal), Chellomedia Benelux en Chellomedia Midden-Europa) en diensten en investeringen (Chellomedia on Demand, Chellomedia Interactive Services en Chellomedia Investments). Chellomedia opereert voornamelijk vanuit Londen, Amsterdam en Madrid.

Over Liberty Global, Inc.

Liberty Global, Inc. (Nasdaq: LBTYA, LBTYB, LBTYK) is de toonaangevende internationale kabelaanbieder die geavanceerde diensten levert op het gebied van video, voice-over en Internet om 15 miljoen klanten te verbinden met de wereld van informatie, communicatie en entertainment. De maatschappij werkt met de modernste breedband communicatienetwerken in 19 landen, in voornamelijk Europa, Japan, Chili en Australië. De werkzaamheden van Liberty Global omvatten ook belangrijke media- en omroepbedrijven, zoals Jupiter TV in Japan en Chellomedia in Europa.

Website: www.mgm.com

Photo: NewsCom: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20011119/MGMLOGO/ AP Archive: photoarchive.ap.org/ PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com