3 e persbericht van woensdag 5 april 2006

Eindhoven, 05-04-2006 o Berichten uit der regio

Helmond: Snelheidscontroles


- Tijdens een snelheidscontrole met behulp van de lasergun werden woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur op de Wethouder van Wellaan zesendertig bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.


- Woensdagmiddag tussen 13.45 en 15.45 uur werd er op de Wolfsputter Baan op snelheid gecontroleerd, eveneens met de lasergun. Zeventien bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 80 km/u.

Best: Politie houdt twee verdachten aan van drugshandel

Twee Eindhovenaren van vijftien en zeventien jaar zijn woensdagmiddag om 15.20 uur op een parkeerplaats aan de Willem de Zwijgerstraat door de politie aangehouden. De politie trof in hun brommobiel een plastic zak met drugs en voorgedraaide joints aan. In het voertuig lag een honkbalknuppel. De twee minderjarigen zijn in verband met mogelijke drugshandel voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Gewonden bij verkeersongeval

Bij een ongeval tussen twee personenautos op de kruising Snoertsebaan Veghelsedijk, raakten woensdagmiddag omstreeks 12.00 uur twee personen gewond. Het gaat om een 43-jarige vrouw uit Liessel en een 63-jarige man uit Deurne. Het vermoeden bestaat dat de man geen voorrang verleende aan de bestuurster. Door de klap vloog de auto van de man over de kop en kwam op zijn dak te liggen. Het voertuig van de vrouw kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Zij is met lichte verwondingen overgebracht naar het Sint Annaziekenhuis in Geldrop. Ze had haar gordels om. Haar eenjarige zoon, die naast haar zat in een kinderbeveiligingsmiddel, mankeerde niets. De man is met diverse verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond. Hij droeg geen gordel.

Deurne: Politie houdt minderjarige aan voor bedreigen taxichauffeur

De politie hield woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur op de Meester de Jonghlaan een 15-jarige Eindhovenaar aan. De jongen wilde met de taxi meerijden maar deze taxi was niet voor hem bestemd. Desondanks ging de verdachte toch in het voertuig zitten. De 53-jarige taxichauffeur uit Helmond weigerde daarop verder te rijden. De jongen bedreigde vervolgens de chauffeur, die daarop het voertuig verliet en de politie belde. De taxichauffeur deed aangifte van deze bedreiging. Tegen de minderjarige is proces-verbaal opgemaakt.