Gemeente Soest

Zomerschoon 2006

Datum: 16/02/2006

Zomerschoon

Uw straat op z'n paasbest

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april is het "Zomerschoon" in Soest. Voor wie het nog niet weet: Zomerschoon is een soort moederdag voor de buurt. Het is een feestelijk getinte dag waarop mensen hun straat, wijk, dorp in het zonnetje zetten.

Op verzoek van veel bewoners wordt Zomerschoon dit jaar niet in mei, maar in april gehouden. Het gras staat dan nog niet zo hoog, waardoor het ruimen van zwerfvuil makkelijker is en het is nog niet te laat is om iets in te zaaien. Bovendien is het natuurlijk heerlijk om ook in je woonomgeving een voorjaarsschoonmaak te houden.

Handen uit de mouwen

Zomerschoon is: samen werken aan een fijne buurt om in te wonen, te spelen, te werken. Door iets schoon te maken, iets op te knappen, iets aan te leggen of iets leuks te organiseren. Elk goed idee voor een activiteit kan op de enthousiaste medewerking van de gemeente rekenen.

Iedereen kan meedoen aan Zomerschoon. Bewoners kunnen zich individueel inschrijven of samen met hun buren, kinderen, schoonouders, sportclub, stapmaatjes, vereniging, vriendinnen en collega's. De gemeente Soest looft dit jaar drie prijzen uit: drie initiatieven worden beloond met een prijs van 100,00.

Meedoen?

Heeft u een zomerschoonidee voor bij u in de straat?

Bel dan (035) 6093818 of mail naar: zomerschoon@soest.nl, of geef u op via www.zomerschoon.nl.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer