RVD/DG
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 24-03-2006 15:59

Origineel persbericht.

rijksvoorlichtingsdienst
Persbericht
24 maart 2006

Minister-president balkenende bezoekt indonesië

Minister-president Balkenende brengt vrijdag 7 en zaterdag 8 april 2006 - aansluitend aan zijn bezoek aan Australië - een bezoek aan Indonesië. Met het bezoek worden de goede betrekkingen tussen Nederland en Indonesië nader onderstreept.

Minister-president Balkenende heeft in Jakarta een ontmoeting met president Susilo Bambang Yudhoyono, vice-president Jusuf Kalla en minister Hassan Wirajuda van Buitenlandse Zaken.
Er zal een gezamenlijke verklaring worden ondertekend over een breed scala aan onderwerpen waarbij de beide landen in de toekomst nog nauwer zullen samenwerken.

De minister-president zal voorts een lezing geven aan de Universitas Islam Negeri, getiteld 'Dialoog tussen religies en culturen' en over dit thema gesprekken voeren met vertegenwoordigers van Islamitische organisaties. Daarnaast zijn gesprekken voorzien over economische aangelegenheden, het investeringsklimaat en over de situatie in Atjeh en Nias.

Ten slotte zal de minister-president een krans leggen op het ereveld Menteng Pulo ter herdenking van de Nederlandse oorlogsslachtoffers in de periode 1941-1945.

RVD, 24.03.06, 16.00 uur.