Ingezonden persbericht


Teus van der Heiden in De Bakkerij

De Bakkerij in Bergen aan de Maas opent vrijdag 7 april de deuren voor een solo-expositie van fotograaf Teus van der Heiden. Al vanaf 1961 is fotografie voor hem een fascinatie. Tot 1980 had hij een fotostudio in Amsterdam. Inmiddels woont en werkt hij al meer dan 25 jaar in Limburg. Teus heeft veel van de wereld gezien en op foto vastgelegd. De Bakkerij heeft mede daaruit een selectie gemaakt.

Teus: "Fotografie is een opname van de werkelijkheid. Fotografie kan ook sterk suggestief zijn en de werkelijkheid geweld aan doen. Beide opvattingen zijn voor mij een handvat tot registratie of manipulatie." De jury van het NRC Handelsblad bekroonde Teus in 1979 met het toekennen van de H.E. fotovakprijs in de categorie "Mens en Arbeid". In De Bakkerij een bijzondere vergroting van dit werk. Bij verkoop wordt eenderde deel van het bedrag beschikbaar gesteld aan Amnesty International. Speciaal voor deze expositie zal ook een DVD uitgebracht worden.

De Bakkerij, Kerkstraat 1a 5854 AJ Bergen (aan de Maas) van 7 april tot 8 mei. Vrijdag 14.00 - 18.00 uur, zaterdag, zondag en feestdagen 11.00 - 18.00 uur. Telefoon 0485 340074, www.bakkerijbergen.nl

fotobijschrift: Fotowerk van Teus van der Heiden
Op aanvraag zijn foto's in een hoge resolutie beschikbaar.