Gemeente Delft

PERSBERICHT, 30 maart 2006

Tentoonstelling Delft spettert! in DOK

Minder wateroverlast en een betere waterkwaliteit in Delft en Delfland. Hoe de gemeente Delft en Hoogheemraadschap van Delfland dat aanpakken, is te zien in de gezamenlijke tentoonstelling Delft spettert! in DOK (de openbare bibliotheek, Kruisstraat 71). Burgemeester Verkerk opent de tentoonstelling vrijdagmiddag 7 april. Delft spettert! is daarna tot en met woensdag 3 mei te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De tentoonstelling is tegelijkertijd het startsein voor het Waterjaar. Dit jaar staat het water in Delft centraal en worden er veel activiteiten rond dit thema georganiseerd.

In Nederland regent het vaker en harder. In Delft hebben we al met de gevolgen te maken gehad: ondergelopen straten, viaducten en kelders. Delft spettert! laat zien welke middelen in Delft en Delfland worden ingezet om wateroverlast tegen te gaan en de waterkwaliteit te verbeteren. Deze projecten zijn opgenomen in het Waterplan Delft, in de tentoonstelling worden er een aantal toegelicht. Zo gaat Delft spettert! in op de afsluiting van de grachten in de oostelijke binnenstad, de aanleg van natuurvriendelijke oevers en het vasthouden van water in zogenaamde gebiedseigen watersystemen tijdens periodes waarin het minder regent.

In het kader van het Waterjaar organiseert gemeente Delft van 1 t/m 9 juli een Waterweek. De tentoonstelling Delft spettert! krijgt een vervolg in september in natuur- en milieucentrum de Papaver.



Gemeente Delft