Landstede


SportEve ondersteunt bij EAS Fitness Challenge

Het projectteam SportEve van de Landstede opleiding Sport & Bewegen maakt komend weekend zn opwachting bij de EAS Fitness Challenge. Twintig studenten helpen dit grootse sportevenement in goede banen te leiden.

Tijdens deze halve finales van de EAS Fitness Challenge 2006 strijden 50 vrouwelijke en 10 mannelijke deelnemers om een aantal finaleplaatsen op Curaçao. De leiding is in handen van het Korps Mariniers.

Het evenement vind op 7, 8 en 9 april plaats op de Van Ghent kazerne te Rotterdam, de marinebasis Willemsoord te Den Helder en op Texel. Dat het een zware strijd voor de deelnemers zal worden blijkt al uit de naam: Hell Weekend.

Het Korps Mariniers heeft SportEve benaderd voor hulp tijdens dit loodzware weekend. De studenten helpen met het regelen van het verkeer, het jureren, het opzetten en afbreken van de activiteiten en ze zullen voor de veiligheid van de deelnemers gaan zorgen.

EAS Fitness Challenge
De EAS Fitness Challenge is een voor Nederlandse begrippen nieuw soort Outdoor, Fashion, Beauty, Life style en Fitness wedstrijd op televisie.

Het was oorspronkelijk een exclusief voor vrouwen opgezette Sport- en Fitnesswedstrijd, maar voor de EAS Fitness Challenge 2006 konden ook mannen zich inschrijven. Het is een wedstrijd waarin de sporters over het algemeen een goed gebouwd en geproportioneerd lichaam hebben.

Het evenement heeft een uitstraling met een sexy knipoog gecombineerd met lichamelijke prestaties. Bijvoorbeeld een mountainbike race, zwemmen, storm/hindernisbaan, afstandsloop, klimmen en afdalen en een aantal duurkrachtoefeningen.

Deze wedstrijd is inmiddels bijzonder populair en wordt door RTL7 uitgezonden in een serie van 7 afleveringen. Gedurende het hele Hell Weekend wordt dan ook gefilmd. Vorig jaar hebben er in totaal maar liefst vier miljoen kijkers gekeken naar dit evenement.

Landstede SportEve