Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Actie zwerfvuil en afval

Onder het motto `Wie zijn troep op straat smijt, is een hoop geld kwijt' is er in Amsterdam een campagne gestart met het doel vervuiling van de straat tegen te gaan. Met behulp van posters en advertenties worden Amsterdammers gewezen op de afspraken en regels die gelden voor zwerfvuil en afval.

Verder zal er in de periode van 7 tot en met 14 april op straat extra gecontroleerd worden op naleving van de regels. In ZuiderAmstel gaan geüniformeerde agenten van de milieupolitie intensief surveilleren in de winkelgebieden Rijnstraat, Maasstraat, Scheldestraat, Rooswijck en Gelderlanplein. Ook in de omgeving van scholen en rond de stations RAI en WTC wordt streng gecontroleerd.

Er wordt vooral gelet op het op straat gooien van afval, zoals verpakkingen, blikjes en papier. Wanneer iemand hierop wordt betrapt, wordt er zonder pardon een boete van EUR75,= uitgeschreven. Ook wordt gekeken of snackbars, haringkramen e.d. voldoende bakken hebben geplaatst om afval in te deponeren. Daarnaast wordt er extra gelet op het neerzetten van afval naast de ondergrondse inzamelcontainers. Deze overtreding wordt beboet met EUR 50.00.