KNHS


Western met Karin van Bekkum 31/3/2006

Wanroij (KNHS) - Op vrijdagavond 7 april a.s. wordt op het KNHS-centrum in Wanroij een rondje instructie georganiseerd door westernspecialist Karin van Bekkum. Zij zal voor zowel de beginnende westernrijder als de 'western-leek' een leerzame avond verzorgen met een goede combinatie van westerntheorie en westernpraktijk.

Een westernpaard moet het vooral zelf doen. Daarom zit een westernruiter met langere beugels en rijdt de ruiter met een losse teugel. Hierdoor is de houding van een westernruiter ook anders. Maar ook voor een westernruiter is een onafhankelijke zit en een goede teugelvoering belangrijk, net als een paard dat netjes op de hulpen reageert.

Van Bekkum begint de avond met de theorie. Ze geeft uitleg over de specifieke kenmerken van een westernpaard en het westernharnachement. Daarna gaat ze over naar de praktijk met vier talentvolle westernruiters en hun paarden. De ruiters hebben stuk voor stuk veel ervaring in het opleiden van jonge paarden naar succesvolle westernpaarden. Drie van deze ruiters hebben ook deelgenomen aan westernkampioenschappen op Nederlands, Europees en internationaal niveau.

De eerste twee ruiters komen met jonge en onervaren paarden. Samen met Karin van Bekkum laten ze zien hoe je begint met de opleiding van een westernpaard en welke problemen je tegen kunt komen tijdens de opleiding. Daarna laat Nederlands kampioen Halter amateur en Showmanschip at Halter amateur Bert Strik zien in welke fase van de opleiding de éénhandige teugelvoering begint. De laatste ruiter van de avond is KNHS-medewerkster Ginny Rozema. Ginny is Nederlands kampioen Horsemanship amateur en Hunter amateur. Bovendien heeft zij tijdens de laatste Europese kampioenschappen met haar paard de bronzen medaille gewonnen voor de Hunt seat equitation. Zij laat op deze avond zien wat je met een goede opleiding en training kan bereiken.

Het rondje instructie begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt 12,-- per persoon. Wilt u het rondje instructie bijwonen? Geef u dan op per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.